Ha sürgős a rendőrnek miért nem kapcsolja fel a kék lámpát?
Ma kora reggel lakott területen kívül haladtam eléggé be voltam lassulva, 80 helyett 50-60-al mentem, kényelmesen mígnem egy kamion el nem kezdett mögöttem dudálni meg villogni és teljesen rám jött.
Gondoltam akkor gyorsítok és ráléptem a gázra, 120-ig felnyomtam.A kamion 2-3 autónyi távolságot tartva jött mögöttem, szóval nyomta neki rendesen.
Aztán a kamion mögül egy rendőrautó bukkant fel és mint egy kilőtt nyílvessző elszáguldott a kamion mellett majd vissza sem tért a sávjába, engem is megelőzött és csak aztán tért vissza ,majd pillanatok alatt eltűnt a távolban.
Az autó nem szirénázott és a tükörben úgy láttam,hogy egy civil ruhás ürge vezeti, ezért feltételezem, hogy nem volt szolgálatban és oka sem lehetett arra,hogy a szirénát használja, de nagyon sietett.
Először megijedtem,hogy le fog állítani amiért gyorsan megyek, de hát nem...minden esetre egyből lelassítottam a megengedett sebességre.
Csak nem értem...mi lehetett ennyire fontos?És ha bemérik akkor megkapná e a büntetést?Hisz aki nincs szolgálatban az hová siet?Aki pedig szolgálatban van az miért nem használ kék lámpát?
kamionost lehet érteni tököltél előtte én is a halál f...ra kívántalak volna
rendörről: egyértelmű késésben volt minden kis piti ügyért nem lehet a kék villogót bekapcsolni
bemérik: viccelsz te a kollegádat megbüntetnéd?
"Csak nem értem...mi lehetett ennyire fontos?"
Bármi lehetett, semmi közünk hozzá!
"És ha bemérik akkor megkapná e a büntetést?"
Igen, megkapja. A felvételek egyből mennek Szombathelyre, és ott mérlegelés nélkül küldik a bírságot! Már nincs az a jó világ, hogy az út szélén egy ötösért kitörlik a felvételt.
"Hisz aki nincs szolgálatban az hová siet?"
Ahová akar!
"Aki pedig szolgálatban van az miért nem használ kék lámpát?"
Mert utólag jelentést kell írni róla!
Néha én is előzök még 120-nál, ha olyanom van, aztán majd jön a kérdés, hogy "Hová sietett a ződ rönyós?"
:( Szipp, szipp...
Ja, ezt kifelejtettem:
"eléggé be voltam lassulva, 80 helyett 50-60-al mentem"
Általában 90 km/h a megengedett, már 20 éve!
Gondoltam szólok...
"civil ruhás ürge vezeti, ezért feltételezem, hogy nem volt szolgálatban"
Akkor lopta a rendőrkocsit??? Valószínűleg nem egyenruhás rendőr volt, hanem pl. egy nyomozó. De attól még szolgálatban volt.
"Csak nem értem...mi lehetett ennyire fontos?"
Ha neked egy apró problémád lenne és késne a rendőr már egyből hisztiznél szerintem.
"miért nem kapcsolja fel a kék lámpát?"
Ha sietni kell akkor menni kell. Néhány éve külön belső vizsgákhoz kötötték a kékfény használatát, amire a Rendőrségnek persze nincs pénze. Ezáltal kb. a rendőrök 80%-a nem is használhatna megkülönbözető jelzést. Ezért ha élet-halál között vagy is csak 50 km/h-val szabadna neki kimenni hozzád lakott területen belül. Még jó, hogy a rendőrök ezzel nem foglalkoznak, máskülönben már fejetlenség lenne és csigalassúság! + azzal a vizsgával sem többek, sem kevesebbek nem lesznek.
"És ha bemérik akkor megkapná e a büntetést?"
Hidd el, hogy megkapja a büntetését + fegyelmit is. Sok rendőr fut bele így véletlenül. Ezért nem éri meg az emberek gondja miatt száguldozni!
Én a rendőrök helyében a sebességkorlátozást betartva mennék ki mindenhova ha ez így van. Oldja meg a rendőrség, hogy jobb legyen, ne a rendőr vegye a vállára ezt a terhet. Azután meg fizethet.
Csak ez meg nekünk lesz rossz, ha bajban vagyunk soha nem érnek ki időben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!