Ha sürgős a rendőrnek miért nem kapcsolja fel a kék lámpát?
Ma kora reggel lakott területen kívül haladtam eléggé be voltam lassulva, 80 helyett 50-60-al mentem, kényelmesen mígnem egy kamion el nem kezdett mögöttem dudálni meg villogni és teljesen rám jött.
Gondoltam akkor gyorsítok és ráléptem a gázra, 120-ig felnyomtam.A kamion 2-3 autónyi távolságot tartva jött mögöttem, szóval nyomta neki rendesen.
Aztán a kamion mögül egy rendőrautó bukkant fel és mint egy kilőtt nyílvessző elszáguldott a kamion mellett majd vissza sem tért a sávjába, engem is megelőzött és csak aztán tért vissza ,majd pillanatok alatt eltűnt a távolban.
Az autó nem szirénázott és a tükörben úgy láttam,hogy egy civil ruhás ürge vezeti, ezért feltételezem, hogy nem volt szolgálatban és oka sem lehetett arra,hogy a szirénát használja, de nagyon sietett.
Először megijedtem,hogy le fog állítani amiért gyorsan megyek, de hát nem...minden esetre egyből lelassítottam a megengedett sebességre.
Csak nem értem...mi lehetett ennyire fontos?És ha bemérik akkor megkapná e a büntetést?Hisz aki nincs szolgálatban az hová siet?Aki pedig szolgálatban van az miért nem használ kék lámpát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!