Azt nem lehet beadni egy rendőrnek sem, hogy "nem jött senki" ugye?
Haverommal mentünk, kis utcákban, kiderült melyik utcába kell mennünk, de egyirányú, és a rossz oldalán álltunk. Haverom, meg behajtott simán. Mondom neki, hogy nem szabad...
Erre: "Jaj!+ nem jött senki... Vagy mentél volna körbe?"
Hát jó, de egy rendőrnek ezt nem lehet beadni ugye?
Akkor a piroson is áthajt, ha nem jön senki keresztben?
A Kresz azért van, hogy betartsuk!
Sőt, ha egy szembejövő autóba csattantok bele, azt sem fogja érdekelni, hogy "jaj de amikor bekanyarodtunk még nem jött senki". Ezt te sem gondolhatod komolyan!?
Rendőr meg akkor büntet, ha olyan kedve van, mivel én köcsög rendőr lennék, nekem nem tudnátok megmagyarázni és remélem, hogy másnak sem, mert ha valaki megsérül legközelebb egy ilyen akciótok során, az ne az én lelkemen száradjon, amiért a múltkor egy ejnyével megúsztátok...
Teszem hozzá, az egyik barátnőm csak egy ilyen "jó az út mehetünk 140-nel" marha miatt halt meg közúti balesetben, szóval a kezébe adnám a "jajj már, csak..." kifogásokkal jövőknek a kresz könyvet némi tanulmányozásra. A kresz nem a rendőrért van elsősorban és nem azért, hogy rólatok legombolhassanak egy kisebb vagyont, hanem értünk, közlekedőkért.
faterom szokta ezt mondani: "miért, látta valaki?" - nem helyeslem a vezetési stílusát, meg sok egyebet sem, mióta én is csinálom a jogsit, és tudom a kreszt.
azt szokták mondani amúgy is, hogy attól még hogy nem ismered a törvényt, vonatkozik rád is....
én meg sem próbálnék ilyent a rendőrnek mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!