Hogyan megy jobban az autó előzésnél, melyik módszerrel?
Ha tudom hogy még 400-500 méter múlva lesz csak lehetőségem előzni (60-70el haladó járművet).
Már időben 3.ba visszatéve követem,vagy csak az előzés pillanata elött kapcsolok vissza (pl 5-ből).
Hogyan lesz "kapósabb" az autó?
Ez oké ,viszont kimondottan arra lennék kíváncsi,hogy nagyobb erőt melyik módszerrel lehet kihozni a járműből?
Egyébként köszönöm az eddigi válaszokat is!
ezt neked kell kitapaszalni mert autója válogatja.a jó sofőr tisztában van az autója menetdimamikájával,pontosan tudja hogy egy adott sebességnél melyik fokozatban kell előznie.
vannak régebbi autók amik 4 sebességesek (pl. merci 190,régi transporter) azokkal inkább hármasban előznek.
de egy újszerű 6 sebességes dízel 70-nél elképzelhető hogy 5. fokozatban megoldja.
Kérdésed egy nagyon kezdő vezetőt feltételez, holott lehet, régóta vezetsz.
Szóval, ez függ a járgányodtól is, mert az enyémet 80-nál tolom föl 3-asba, és 4-500 méter megtétele nálam 3-asban nem gond, mert onnan 110-nél tolok föl 4-et vagy 5-öst, ez függ a forgalmi viszonytól, a megengedett max. sebességtől stb.
Esetemben 60 - 70-nél hármasban még nem magas a motor fordulatszáma, de padlót nyomva ugrik a járgányom.
Én az 1.7 szívó dizelemmel igyekszem mindig lendületből előzni, mert magasabb fordulatszámon jön meg az ereje és mikor seggébe érek pont ideális a fordulatszám és a fokozat is. Viszont ha mögötte vagyok és ott váltok vissza nem olyan dinamikus az autó, telnek a fontos másodpercek.
De egy másik autóba ülve már megint más a módszer. Ki kell tapasztalni a verdát :)
Nálam 340 pacival nem is igazán kell visszaváltani. Max akkor vissza 4-esbe vagy 5-ösbe (6-gangos) ha komolyabb előzés következik.
Ha átlagos (átlagos teljesítményű, nem p*csköszörű, meg nem is erőgép) akkor "visszakettő, gáz!"- ahogy szokták mondani.
Kettesbe szerintem már gázos visszaváltani ilyen sebességnél, de biztos vannak akik jobban értenek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!