Epilepszia miatt vonták be a jogsimat, vissza kaphatom én azt valaha?
A kérdésre a válasz lehet igen és nem is.
Ha epilepsziás vagy akkor semmikép sem.
Sajnos most így fejből pontos választ nem tudok adni, de tanultam, ha nem tudom hány évig nincs rohamod, akkor elméletileg gyógyultnak nyilvánítanak. Ha meg gyógyult vagy, akkor elméletileg lehetne már vezetned, de tényleg, egyetlen egy roham sem lehet x évig.
A neten több helyen az szerepel, hogy "3 év gyógyszer melletti és 2 év gyógyszermentes tünetmentesség" után kaphatsz jogsit, de akkor is csak az úrvezetőit.
Esetleg a saját betegséged ismeretében (mert ugye az epilepszia többféle lehet) tudod megérdeklődni illetékes hivatalban/hatóságnál, pl. a megyéd Kormányhivatalának Közlekedési Felügyelősége.
Egyik osztálytársamtól tudom, hogy 5 év kell(mint ahogy fent leírták gyógyszeresen és gyógyszermentesen), ő is az öt év végét várja, hogy mehessen vezetni(nincs jogsija).
Nálad is ugyan ez lesz a helyzet, akkor is csak 1-es orvosi alkalmassággal, a 102 neked már nem lesz beírva a jogsidba sosem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!