Miért lehet jogosítványa egy 80 év feletti személynek?
A barátnőm nagyapja 84 éves. Évtizedekig sofőr volt, behunyt szemmel is tudott vezetni. Aztán a múltkorjában voltam velük Esztergomban. Meg voltam lepődve, hogy 5 percig tartott nála a parkolóból kiállni, aztán a durva része akkor következett, amikor egy egy irányú utcából balra kis ívben(!!!!) kanyarodott, gyakorlatilag frontálisan a szembe jövő forgalommal. A szembe jövők lélekjelenlétének volt köszönhető, hogy megúsztunk egy durva frontális balesetet. Én azóta nem ültem a kocsijában, de az öreg még vécére is csak kocsival megy. Panaszkodott, hogy a Honvéd kórház előtt újabban fizetni kell a parkolásért, ahová ő rendszeresen jár és mikor megkérdeztem, miért nem megy busszal, a kórházzal szemben áll meg, ráadásul neki ingyen van a bkv. rám förmedt, hogy ő nem tömegközlekedik, mert ő egy "autós pali".
Évente csusszan a boríték a Honvéd kórházban az Éva nevű orvosa zsebébe és már hosszabbítják is a jogsiját. Az öreg már egy időzített bomba az utakon a többi közlekedésben részt vevő és gyalogosok számára, de ez őt nem érdekli. Egyetlen szórakozása, hogy kijár az autópiacra és cserélgeti a kocsijait, egyik Mercit a másik után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!