Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért lehet jogosítványa egy...

Miért lehet jogosítványa egy 80 év feletti személynek?

Figyelt kérdés
Az ámokfutó kapcsán jutott eszembe. Én nem ismerek olyan 80 év feletti embert, akinek az autójába be mernék ülni ha ő vezet.
2010. jan. 11. 08:27
1 2 3
 11/21 Harmoka ***** válasza:
84%

A háziorvos a hibás aki megadja egy ilyen embernek az egészségügyit. Az én keresztapám is ilyen volt, balhézott egy kicsit és hogy szabaduljanak tőle, megadták a pecsétet.

Közben olyan állapotban volt hogy amikor beért a városba ahova ment nem tudott kiszállni a kocsiból, benne ült egész nap, maga alá csinált, amig egy ismerős rá nem talált véletlenül és megkérdezte kire vár. utána ugyanúgy beült és vezetett máskor is, isteni szerencse, hogy senkit nem talált telibe.Ezek a Kamikazek a közutakon.

De a fiatalok se piskóták.

2010. jan. 11. 10:34
 12/21 A kérdező kommentje:
Természetesen a 18 éves felelőtlen idiótáknak sem adnék jogsit. Itt is kellene egy érettségi és pszichologiai teszt. (megjegyzem nekem nincs jogsim, mert nem érzem úgy, hogy minden helyzetben tudnék úgy cselekedni, hogy ne veszélyeztessek másokat a pesti forgalomban.)
2010. jan. 11. 10:47
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Megvannak erre a megfelelő szabályok már jelenleg is, de ha nem tartják, be akkor hozhatunk akármilyen szabályt a rendszer nem fog működni.

Így a szabályok figylemen kívül hagyásával, lehet hogy meghal pár ember, de ha betartatnánk akkor az nagyon sok pénzbe kerülne és rengeteg munkával és macerával járna.

2010. jan. 11. 11:05
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
80 év fölött nem adnék jogsit, de van, akinek 60 fölött se. Valami szigorúbb alkalmassági vizsgálat kéne, mert életveszélyes némelyik öreg.
2010. jan. 11. 11:10
 15/21 anonim ***** válasza:
87%

"én meg a 18 éves gyerekeket nem engedném kocsiba akik parádézni akarnak és nagyzolni. ugyanolyan veszélyesek. persze tudom ez már nem tetszene mi?"

Ezt meg se hallottam. Én is 18 vagyok, 17 éves korom óta van jogsim, napi rendszerességgel vezetek, és azon túl, hogy nem volt még balesetem (kopp-kopp), soha nem szoktam állat módjára közlekedni. Több osztálytársam mellet ültem már, amikor ők vezettek, és ők is korrekten csinálják, úgyhogy ne általánosítsunk ha kérhetném...

2010. jan. 11. 15:50
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

" ... úgyhogy ne általánosítsunk ha kérhetném..."

Hát ez sajnos már a kérdés feltevésénél is megtörtént :) És ne vedd bántásnak barátom de egy év vezetés sok mindennek mondható, csak tapasztalatnak nem. Különben sokan írták hiába a szabályozás, ha azt nem tartja be senki. Megoldás lenne az évenkénti alkalmassági vizsgálat, de nem úgy ahogy jelenleg is "szokás". Kőkeményen nézni kellene a reakcióidőket, meg minden egyebet. Ettől sajnos messze vagyunk ... :(

2010. jan. 11. 17:50
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kellene sem vizsgálni, sem mérlegelni semmit.

70 év felett el kellene venni mindenkitől a jogosítványt, és ingyenessé tenni a tömegközlekedést.

2010. jan. 11. 18:55
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

17:50: egy szóval nem mondtam, hogy tapasztalt lennék. Van még mit tanulnom.

Csak arra reagáltam, hogy 18 éveseknek nem adnának jogsit... Ha 40 évesen kap, az 1 év tapasztalat akkor is 1 év tapasztalat, tehát ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy hány éves korában kezd el vezetni a delikvens.

2010. jan. 11. 20:22
 19/21 anonim ***** válasza:
48%
Nincs mindenhol tömegközlekedés. Alternatíva lehetne, hogy pl. 70 fölött 40km/h lenne az ajánlott sebességkorlát. Esetleg az autót is át lehetne alakítani.
2010. jan. 13. 18:57
 20/21 anonim válasza:
22%
Mielőtt megkapod a jogsit el kell menned orvosira, lehet hogy egy 80 éves ember egészségesebb mint egy 60 éves
2010. júl. 13. 12:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!