Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha már leléptem a zebrára,...

Ha már leléptem a zebrára, akkor ugye az autósnak kell megállnia?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert ma egy kocsi majdnem elütött, amikor át akartam haladni az úton a zebrán.Már egy ideje várakoztam, úgy hogy már alapból észrevehetett, amikor már az zebra közepén haladtam kb. nagy fékcsikorgatással lefékez egy autó.Később pedig még ő kezd el pampogni, h miért nem nézek körül!!! lol Ha jól tudom, akkor NEKI kell megállnia, főleg ha már a zebra közepén vagyok, mellesleg körülnéztem, de nem számítottam arra , h vki a zebra előtt még direkt rágyorsít és esze ágában sincs megállni.Ekkora egy f*** t :@:@:@
2010. jan. 6. 17:36
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Akkor kérek egy idézetet a KRESZ-ből. Mert VAN.
2010. jan. 6. 19:31
 22/25 A kérdező kommentje:

Tényleg, visszagondolva én is úgy emlékszem, h be AKARTÁK vezetni, h már akkor is meg kelljen állni, ha a gyalogos a zebra közelében van, de később eltörölték, vagy valahogy úgy.De mindegy, mivel én amúgy is már bőven a zebra közepén vtam.Amúgy tudom, tapasztaltam is, h vannak kiszámíthatatlan gyalogosok is...erről is tudnék mesélni :D

Amúgy 19:30: Józsi NÉNI ?! WTF? xD

2010. jan. 6. 20:06
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Sok igazságot írtak le z előttem szólók.

Szabály ide szabály oda, elsőbbsége csak akkor van valakinek ha megadják neki.

Mert ha valaki úgy gondolja hogy neki van elsőbbsége és a másik lesz@rja akkor már régen rossz.

2010. jan. 6. 23:14
 24/25 anonim ***** válasza:
0%
Köszönöm, hogy mindenki lepontozott azért, mert nem tetszik neki az hogy csak akkor van elsőbbsége a gyalogosnak ha lelépett a zebrára. Akinek meg szabályzat kell az nyisson ki egy Kresz könyvet mielőtt autóba ül vagy elindul gyalogosan.
2010. jan. 7. 05:38
 25/25 anonim válasza:
27%
De most akkor tisztázzuk, hogy a gyalogosnak csak akkor elsőbbsége, ha már lelépett. Tényleg be akarták vezetni, hogy már a zebránál várakozó gyalogost is át kell engedni. Be is vezették, de elég rövid időn belül el is törölték, mert sokkal több balaeset volt miatt. Például amikor egy-két aberráltgyalogos lezuhant a zebrára közvetlenül az autók elé és miután elütötték azzal védekezett, hogy "pedig már a szándéknak is elsőbbsége van". Hát persze, hogyne...-.-
2010. jan. 7. 17:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!