Ha már leléptem a zebrára, akkor ugye az autósnak kell
megállnia?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert ma egy kocsi majdnem elütött, amikor át akartam haladni az úton a zebrán.Már egy ideje várakoztam, úgy hogy már alapból észrevehetett, amikor már az zebra közepén haladtam kb. nagy fékcsikorgatással lefékez egy autó.Később pedig még ő kezd el pampogni, h miért nem nézek körül!!! lol Ha jól tudom, akkor NEKI kell megállnia, főleg ha már a zebra közepén vagyok, mellesleg körülnéztem, de nem számítottam arra , h vki a zebra előtt még direkt rágyorsít és esze ágában sincs megállni.Ekkora egy f*** t :@:@:@
Reggelenként amikor suliba megyek szinte mindig ez van. Ilyenkor jön rám egy kisebb idegroham a sok őrült miatt...:D
Nem tudsz mit tenni, csak annyit, hogy mindig figyelsz.
2010. jan. 6. 17:44
3/25 anonim válasza:
Már ha látja hogy át akarsz menni is meg kell(ene)állnia.De mit vársz egy "sima"autóstól,engem a rendőrök ütöttek majdnem el...pedig én is már jócskán a zebrán jártam amikor bekanyarodtak,és lassítás nélkül elsuhantak mellettem.Tévedés ne esség nem szirénázva vagy ilyesmi.Mert akkor nyilván jogos lett volna.De így?
2010. jan. 6. 17:45
4/25 anonim válasza:
Nekem az oktatóm mindig azt mondta,hogy a szándékot is észre kell venni,és átengedni.Nagyon sokan bunkó módra vezetnek,és muszáj figyelni mindenkinek,mert nagy baj lehet belőle.
2010. jan. 6. 17:47
5/25 anonim válasza:
Utolsónak van igaza,nem kell a zebrán állnod,akkor is elsőbséged van,ha az autós azt látja,hogy átkelési szándékkal közeledsz a zebra felé.
2010. jan. 6. 17:49
6/25 anonim válasza:
Hát igen az autó az erősebb.A KRESZ szerint át kéne engedjen gyakorlatban meg nem engednek át.Érdekes módon Budapesten tényleg nem lehet átmenni ,de nálunk nagyon sokszor lelassítanak az autók megállnak integetnek villognak ,hogy lehet menni pedig nem is indultam el várakozok.Nem csak személyautók hanem teherautók sőt kamionok is megállnak.Fura hely Békéscsaba.
Ha pedig német vagy osztrák rendszámot látok akkor bármikor el merek indulni mert tudom ,hogy akkor élve átjutok a zebrán.
Sajnos az autósoknak jobban megéri az a pár év börtön mint 10 másodperc várakozás.....
2010. jan. 6. 17:54
7/25 anonim válasza:
KRESZ szerint még akkor is meg kell állnia ha az út szélén állsz átkelési szándékkal!!!!!! Fényképezd le a rendszámát, és jelentsd fel. Elég súlyos büntetéseket róhatnak ki rá.
2010. jan. 6. 17:57
8/25 anonim válasza:
Igen, akkor már neked van elsőbbséged.
Egy dolgot viszont ne felejts el: Sötét ruhában este, esőben, hóesésben nem biztos, h kellőképpen látszol. Tehát simán előfordulhat, hogy míg te látod az autót, mert világít, addig ő nem lát téged, mert mindent megtettél, h beleolvadj a környezetedbe.
2010. jan. 6. 18:01
9/25 anonim válasza:
Pont most módosítottak a KRESZ-szen, hogy olyan sebességgel kell haladni a járműnek, hog biztonsággal meg tudjon állni a gyalogos előtt, így én nyugodtan lelépek az útra, ha látom, hogy még meg bír állni.
2010. jan. 6. 18:24
10/25 anonim válasza:
Én autós vagyok, és örömmel üdvözöltem ezt az új szabályt. Mindig figyelek a gyalogosokra, és mindig át is engedem őket. Már a szabály meghozatala előtt is így volt. Egy valamit azért tudnotok illik: sok gyalogos sem tud normálisan közlekedni! Volt, hogy több gyalogos állt a zebránál. Megálltam. Elindult egy. Vártam. A másik csak nézett. Gondoltam, nem akar átmenni. Elindultam. Vele egyidőben. Nyilván azonnal lefékeztem. Ő átment. Amikor újra indultam volna, egy harmadik átszaladt előttem. Máskor körülnézés előtt lépett le a gyalogos, pedig vannak olyan forgalmi helyzetek, amikor pl. a másik autó takarja az embert, vagy kanyarodásnál, mikor visszafelé kell figyelnie az autósnak, a gyalogos ezt nem veszi figyelembe. Durva helyzet pedig, amikor csúszós úton ugrálnak az autó elé. Szóval, azért az autósoknak sem egyszerű a helyzetük. Ennek ellenére természetesen legyen a gyalogosoknak elsőbbségük, csak legyenek körültekintőbbek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!