Ha a mögöttem haladó nem tartja be a követési távolságot, nekem fékeznem kell és belém hajt minden esetben az ő hibája?
Tényleg igy szól a KRESZ, és ez részben helyes is igy.
De azért ismerjük be, hogy városba pláne nem tartunk kilóméteres távolságot, és talán a szemünk sincs az előttünk lévő autó féklámpájára ragasztva. Igy bizony bosszantó, ha a másik előttem csak úgy beletapos a fékbe, én meg felkenődök rá.
Vannak esetek mikor nem a hátsó a hibás. Pl ha nem ég a féklámpa, vagy ha ellopja a fékutadat. Utóbbi azt jelenti ,hogy bevág eléd és satuzik, amikor még nincs időd alkalmazkodni a féktávhoz. (kedvelt "büntetési" módszere a gyökereknek, vigyázni kell!
Mindkettőt nagyon nehéz bizonyítani ,menetrögzítő kamera ,vagy független nem kocsiban üllő tanú segíthet csak.
Amúgy automatikusan a hátsó a hibás. Ezernyi okot lehet találni vagy kreálni egy fékezésre, állat átszaladásától, vagy átszaladási lehetőségétől ( megvillant a bokorban,egy szarvas azt hittem elém ugrik) a berepült darázsig bármit. A kresz egyértelműen fogalmaz, mindig számítani kell az előttünk haladó fékezésére
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!