Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha a mögöttem haladó nem...

Ha a mögöttem haladó nem tartja be a követési távolságot, nekem fékeznem kell és belém hajt minden esetben az ő hibája?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, ha pl. átrohan az úton egy sün (tehát kisállat, amiből nem lenne emberi baleset ha elütném) és én úgy döntök hirtelen,hogy nem kikerülöm, nem is hajtok át rajta, hanem beletaposok a fékbe. Ebben az esetben mi történik? Ha a mögöttem haladó azt mondja a kiérkező rendőröknek,hogy ő nem látott állatot és én biztos direkt fékeztem le? Hogy bizonyítsam,hogy a sün az úton volt?
2014. jún. 20. 14:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
61%

Tényleg igy szól a KRESZ, és ez részben helyes is igy.

De azért ismerjük be, hogy városba pláne nem tartunk kilóméteres távolságot, és talán a szemünk sincs az előttünk lévő autó féklámpájára ragasztva. Igy bizony bosszantó, ha a másik előttem csak úgy beletapos a fékbe, én meg felkenődök rá.

2014. jún. 20. 21:02
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Vannak esetek mikor nem a hátsó a hibás. Pl ha nem ég a féklámpa, vagy ha ellopja a fékutadat. Utóbbi azt jelenti ,hogy bevág eléd és satuzik, amikor még nincs időd alkalmazkodni a féktávhoz. (kedvelt "büntetési" módszere a gyökereknek, vigyázni kell!

Mindkettőt nagyon nehéz bizonyítani ,menetrögzítő kamera ,vagy független nem kocsiban üllő tanú segíthet csak.

Amúgy automatikusan a hátsó a hibás. Ezernyi okot lehet találni vagy kreálni egy fékezésre, állat átszaladásától, vagy átszaladási lehetőségétől ( megvillant a bokorban,egy szarvas azt hittem elém ugrik) a berepült darázsig bármit. A kresz egyértelműen fogalmaz, mindig számítani kell az előttünk haladó fékezésére

2014. jún. 21. 13:39
 13/14 anonim ***** válasza:
Pontosan, Kreszben világosan le van írva, főleg a követési távolság részletet érdemes meglesni.
2014. jún. 22. 03:25
 14/14 A kérdező kommentje:
köszönöm.
2014. jún. 24. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!