Ha a mögöttem haladó nem tartja be a követési távolságot, nekem fékeznem kell és belém hajt minden esetben az ő hibája?
Sehogy. Ő nem tartotta a követési távolságot, ezért ő a hibás.
Ez 99,9%-ban így történik.
Ahogy az oktatóm mondta még anno:
"Mindig az a hülye akinek az orra törik." :D
Nekem volt ilyen balesetem.(csak sün nem volt)
Egyből elismerte a felelősségét.Nem neked kell bizonyítani.
Németországban állítólag keményen büntetnek, a követési távolság be nem tartásáért.Itt is kellene.Sok önmagát versenyzőnek képzelő barom beáll a másik seggébe, ha meg megtörténik a baleset, még ő háborodik fel, hogy méé fékezzté bameg!
a sok lepontozónak meg üzenem hogy olvassák el a KRESZ-t
nekem is mondta az oktatóm hogy egyértelműen bennevan a megfelelő követési távolság tartása, így az a felelős aki beléd fut..
a fékező meg csak annyit mond hogy átszaladt előtte egy őz, te meg bizonyítsd be hogy nem, ennyi...
" átrohan az úton egy sün ..."
Értem! 130-al mész (instant Need for Speed, real time-ben, egy random emberrel), a 60-as táblánál és pár pillanaton belül jelez a radardetektorod, amire te, hirtelen vészfékezel. A mögötted jövő autóvezető, hirtelen, melletted, az anyósülésen találja magát. Nem érted el az ügyvédedet, emiatt, itt kérdezed (szépen megfogalmazva), hogy ilyenkor ki a hibás?
Az iróniát félredobva: a követési távot, nem viccből, a dugóban araszoló autóvezetők hergelésére találták ki, hanem arra, hogy hirtelen is fékezhet az ember. Ilyenkor, a mögötted levő autós, nehogy belédrohanjon, hanem ő is, időben tudjon fékezni (ő sem robotzsaru, akinél, 'csaltak', hogy jobb legyen a reakcióideje).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!