Bűncselekményt elkövető járművezetőt, illetve járművet megkülönböztető jelzést (hang+fény) használó rendőrségi jármű üldöz! Az üldöző rendőrségi járműnek be kell tartani az üldözött jármű mögött a követési távolságot?
dehogy kell, örülj neki ha nem tolnak fel a betonfalra meg nem lövik ki a kereket, vagy rosszabb esetben téged.
ha nem állsz meg onnantól jogukban áll téged ártalmatlani bármilyen módon.
csúnya meglepetés fog téged érni szerintem ha egy 9 milissel találod szembe magad :) de nem fog sokáig tartani nyugi :)
ez jár annak aki ellenszegül a törvény urainak és bűncselekményt követ el.
27%-os eszméletlen hülyeségeket ír.. ez nem egy rajzfilm és nem is Amerika
Magyarországon szinte semmit sem tehet a rendőr autós üldözés esetén, max követi az autót, megpróbál elé vágni és lassításra kényszeríteni
de nálunk nincs olyan hogy a rendőr neked megy, mert amint az ismerősöd példája bizonyítja, felelősségre vonják
Néhány rendőrtől hallottam, hogy az Astrákon nincs Casco, így ott lebeg lelki szemeik előtt a szervizszámla.
Tavaly télen láttam olyat, hogy kisvárosban vagy fél órán át "üldöztek" egy Dacia Logan kombit, de közel menni nem mertek, mert ha gebasz van akkor nincs fizetés.
Ez a rendőrség szégyene szerintem...
Nem kell követési távolságot tartani, mert úgyis azt fogja mondani, hogy próbáltam megelőzni! Egyébként a rendőröknél jó taktika, hogy megelőzi az üldözött autót és fékez. ha az üldözött autó megelőzi ismét majd többet fizethet, mert a kresz szerint a megkülönböztető jelzésű autót nem lehet megelőzni. majd szépen kigyűlik neki egy rakás büntetés.
Egyébként a kerekét kilőheti, de nem nagyon lehet ilyet hallani, de egy párszor már láttam tv-ben, hogy így állították meg a rendőrök, mert a kerékre lövés nem minősül náluk fegyverhasználatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!