Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ki volt a hibás? Többi lent!

Ki volt a hibás? Többi lent!

Figyelt kérdés

Ha valaki autóval főúton szabályos tempóval közlekedik, kerékpárost előzne meg kb.az út közepén.Mire odaér, a kerékpáros kihajt elé.Elüti. Személyi sérülés nincs.De az autó szélvédője meg a motorháztető betörve.

Ki a hibás? Mert a rendőrség szerint az autós.A bírságról ne is beszéljünk... A biciklis erősen ittas volt. Milyen rendszer ez?

2009. dec. 14. 02:15
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Szerintem félreértettetek.Teljesen egyenes úton történt.

Az út szélén ment a biciklis,mire odaértünk kicsapta a kormányt elénk.Mikor mi előztük.

2009. dec. 14. 12:33
 12/24 A kérdező kommentje:

Nem akart sehova lekanyarodni.nem is lett volna hova.

Hirtelen volt az egész.

2009. dec. 14. 12:53
 13/24 anonim ***** válasza:
Nagyon necces a dolog. Ugyanis előzéskor megfelelő oldaltávolságot kell tartani. Azonos sávban nem szabad előzni! még az egy nyomvonalon haladókat(motor kerékpár) sem. Ha az ittassága bizonyítható, és Te is megfelelően előztél, lehet esélyed. Remélem szondáztatták a bringást!
2009. dec. 14. 15:03
 14/24 A kérdező kommentje:
Persze megszondáztatták,de az nélkül is nagyon szembetűnő volt. Az büntetés már kijött,csak kíváncsi voltam más véleményére is. Nem fért az agyamba,hogy még nekem kell lakolnom azért mert más részeged bringázik.Nem elég hogy rendbe hozattuk az autót,plusz még napokra ez miatt kiestem a munkából erre meg még jön a bírság... Szomorú az egész,de sajnos ilyen az élet.
2009. dec. 14. 15:11
 15/24 anonim ***** válasza:

Én ugyanígy ütöttem el nyáron egy részeg biciklist robogóval egy kocsma előtt. Ő volt a hibás, de nekem eltörött a kulcscsontom, neki semmi baja nem lett.

Szóval szerintem a kerékpáros volt a hibás.

Megkérdezhetem mennyi a büntetésed?

2009. dec. 14. 15:27
 16/24 A kérdező kommentje:
50rugó,plusz 3hónap jogsibevonás :(((
2009. dec. 14. 15:30
 17/24 anonim ***** válasza:

Ismerek egy esetet amiben egy kerékpáros néni vágott be az autós elé... aztán átröppen az autó felett és a fél agya a betonon landolt.

Nem tették felelőssé az autóst, mert a néni hibája volt.

Szóval kivételek azért vannak, de a bicikliseket mindig is túlzottan védték a törvények, úgyhogy a te eseteden sajnos kár meglepődni.

2009. dec. 14. 19:27
 18/24 anonim ***** válasza:

"Némelyik biciklis túl sokat képzel magáról." Mert néhány autós nem...?

Az a kurv@ nagy probléma, hogy nem vagytok hajlandóak járműnek tekinte a biciklit, aminek ugyanannyi joga van ott közlekedni ahol az autónak. Ezen a szemléletmódon kéne változtatni. Továbbá a biciklisek azért nem ismerik a KRESZT, mivel nem kell semmi vizsgát tenniük, ezen tényleg változtatni kéne, mert így nem jó. Én ismerem, mert van jogsim. Másrészt hiába védik a törvények, bár nemtom mit értesz alatta, de az ő feje fog szétloccsanni nem az autósé, úgyhogy lof@aszt se ér ha a törvény védi őket.

2009. dec. 16. 04:44
 19/24 anonim ***** válasza:

Nézzük jogi szempontból:

Van vezetői engedélyed, rajta a sajátkezű aláírásod. Ez azt jelenti, hogy szerződtél azzal, akitől engedélyt kértél vezetésre, hogy az ő szabályai szerint fogod mindezt cselekedni. Ezért is fontos: "jogosítványt, forgalmit" kérni a hatóságnak. Ha ezek nincsenek, akkor más jogszabályt kell keresni, az illetőt azonosítás céljából előállítani, hogy rá ill. a tettére érvényes jogszabályt lehessen alkalmazni.

A kerékpáros, mint említették nem köteles ismerni a kreszt, de még ha abból is indulnánk ki, hogy az egyik jogszabály és nem pedig csak elv, hogy a törvény nem ismerete nem ment fel a felelősség alól, neki akkor sincs olyan okmánya, amiben aláírta, hogy ezt betartja.

A kresz pedig magába foglalja a személy- és vagyonbiztonság kötelező szem előtt tartását, mely jelen esetben megkövetelte volna tőled, hogy körültekintően előzd meg a kerékpárost.

Aztán jöjjön az, amit akár nekem is nehéz lenne, de muszáj figyelembe venni: pusztán azért, mert részeg volt valaki, még nem lesz jogunk elütni: ember, mint magunk és ha magunkat nem tekintjük értéktelenebbnek se 1 dl, se két rekesz szeszesital benyakalása után, akkor egy másik embert se tekintsünk. Jó (volna?!) olyan világban élni, ahol egy részeg/figyelmetlen/tudatlan/stb negatív jelzővel ellátható ember épsége nem ér annyit, mint akár csak 1 km-nyi lassabb haladás?

2009. dec. 16. 13:58
 20/24 A kérdező kommentje:

Utolsó! Persze igazad van több dologban is amit leírtál.

De ezek szerint ha te meglátsz egy kerékpárost,lelassítasz 10km-re? Már írtam hogy hirtelen jött be elém,és nem fél méterre tőle akartam megelőzni. Az igaz,hogy hiába valaki részeg,attól még ember.Ezért is hívtam ki hozzá a mentőt,nem is azzal törődtem hirtelen mi lett az autóval hanem neki a életével. Erre azt kapjuk hogy még ő kezdett el balhézni velünk és a rendőrökkel mert mi ,,a járdán ütöttük el,,?!

Nem mindig a biciklis az aki a rövidebbet húzza,volt régebben egy eset amikor tök sötétben az úton feküdt egy részeg és az autós utolsó pillanatban vette észre,és áthajtott a szembesávba. ütközött egy másik autóssal.a két autóban mindenki meghalt....nem kell azért ennyire védeni őket. Most nem a szabályosan közlekedőkre gondolok.

2009. dec. 16. 17:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!