Ki volt a hibás? Többi lent!
Ha valaki autóval főúton szabályos tempóval közlekedik, kerékpárost előzne meg kb.az út közepén.Mire odaér, a kerékpáros kihajt elé.Elüti. Személyi sérülés nincs.De az autó szélvédője meg a motorháztető betörve.
Ki a hibás? Mert a rendőrség szerint az autós.A bírságról ne is beszéljünk... A biciklis erősen ittas volt. Milyen rendszer ez?
Szerintem félreértettetek.Teljesen egyenes úton történt.
Az út szélén ment a biciklis,mire odaértünk kicsapta a kormányt elénk.Mikor mi előztük.
Nem akart sehova lekanyarodni.nem is lett volna hova.
Hirtelen volt az egész.
Én ugyanígy ütöttem el nyáron egy részeg biciklist robogóval egy kocsma előtt. Ő volt a hibás, de nekem eltörött a kulcscsontom, neki semmi baja nem lett.
Szóval szerintem a kerékpáros volt a hibás.
Megkérdezhetem mennyi a büntetésed?
Ismerek egy esetet amiben egy kerékpáros néni vágott be az autós elé... aztán átröppen az autó felett és a fél agya a betonon landolt.
Nem tették felelőssé az autóst, mert a néni hibája volt.
Szóval kivételek azért vannak, de a bicikliseket mindig is túlzottan védték a törvények, úgyhogy a te eseteden sajnos kár meglepődni.
"Némelyik biciklis túl sokat képzel magáról." Mert néhány autós nem...?
Az a kurv@ nagy probléma, hogy nem vagytok hajlandóak járműnek tekinte a biciklit, aminek ugyanannyi joga van ott közlekedni ahol az autónak. Ezen a szemléletmódon kéne változtatni. Továbbá a biciklisek azért nem ismerik a KRESZT, mivel nem kell semmi vizsgát tenniük, ezen tényleg változtatni kéne, mert így nem jó. Én ismerem, mert van jogsim. Másrészt hiába védik a törvények, bár nemtom mit értesz alatta, de az ő feje fog szétloccsanni nem az autósé, úgyhogy lof@aszt se ér ha a törvény védi őket.
Nézzük jogi szempontból:
Van vezetői engedélyed, rajta a sajátkezű aláírásod. Ez azt jelenti, hogy szerződtél azzal, akitől engedélyt kértél vezetésre, hogy az ő szabályai szerint fogod mindezt cselekedni. Ezért is fontos: "jogosítványt, forgalmit" kérni a hatóságnak. Ha ezek nincsenek, akkor más jogszabályt kell keresni, az illetőt azonosítás céljából előállítani, hogy rá ill. a tettére érvényes jogszabályt lehessen alkalmazni.
A kerékpáros, mint említették nem köteles ismerni a kreszt, de még ha abból is indulnánk ki, hogy az egyik jogszabály és nem pedig csak elv, hogy a törvény nem ismerete nem ment fel a felelősség alól, neki akkor sincs olyan okmánya, amiben aláírta, hogy ezt betartja.
A kresz pedig magába foglalja a személy- és vagyonbiztonság kötelező szem előtt tartását, mely jelen esetben megkövetelte volna tőled, hogy körültekintően előzd meg a kerékpárost.
Aztán jöjjön az, amit akár nekem is nehéz lenne, de muszáj figyelembe venni: pusztán azért, mert részeg volt valaki, még nem lesz jogunk elütni: ember, mint magunk és ha magunkat nem tekintjük értéktelenebbnek se 1 dl, se két rekesz szeszesital benyakalása után, akkor egy másik embert se tekintsünk. Jó (volna?!) olyan világban élni, ahol egy részeg/figyelmetlen/tudatlan/stb negatív jelzővel ellátható ember épsége nem ér annyit, mint akár csak 1 km-nyi lassabb haladás?
Utolsó! Persze igazad van több dologban is amit leírtál.
De ezek szerint ha te meglátsz egy kerékpárost,lelassítasz 10km-re? Már írtam hogy hirtelen jött be elém,és nem fél méterre tőle akartam megelőzni. Az igaz,hogy hiába valaki részeg,attól még ember.Ezért is hívtam ki hozzá a mentőt,nem is azzal törődtem hirtelen mi lett az autóval hanem neki a életével. Erre azt kapjuk hogy még ő kezdett el balhézni velünk és a rendőrökkel mert mi ,,a járdán ütöttük el,,?!
Nem mindig a biciklis az aki a rövidebbet húzza,volt régebben egy eset amikor tök sötétben az úton feküdt egy részeg és az autós utolsó pillanatban vette észre,és áthajtott a szembesávba. ütközött egy másik autóssal.a két autóban mindenki meghalt....nem kell azért ennyire védeni őket. Most nem a szabályosan közlekedőkre gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!