Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha elüt egy mentő, miközben...

Ha elüt egy mentő, miközben szirénázik én vagy ő a hibás? (többi lent. )

Figyelt kérdés
Ma majdnem egy mentőautó okozta a vesztemet! Amikor vette be a kanyart feljött a járdára és az orrom elött ment el! Ha a visszapillantó leviszi a fejemet én leszek a hibás és a mentős megússza vagy ő lessz a "bűnös"?!
2011. okt. 24. 14:53
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
A megkülönböztető jelzést használó járműnek gyalogosan is előnyt kell adnod, viszont azért a járdán ő se közlekedhet...
2011. okt. 24. 14:56
 2/24 anonim ***** válasza:
62%
ha a járdára felmegy és elüt nyilván ő lesz a hibás. Mondjuk azért figyelj jobban te is. Sohasem lehet tudni...
2011. okt. 24. 15:01
 3/24 anonim ***** válasza:
82%

felmehet a járdára is.

Gyalogosként is előnyt kell adnod a megkülönböztető jelzést használó járműveknek.Tehát ha hallod a szirénát érdemes körbenézni és figyelni,hogy merre mehet.

2011. okt. 24. 15:02
 4/24 anonim ***** válasza:
82%
A mentőautó, ha szirénázik minden esetben elsőbbséget élvez!
2011. okt. 24. 15:05
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

A megkülönböztető jelzést (fény és hangjelzés egyszerre) használó jármű bárhol mehet,ha az az előrejutásban segíti.Forgalommal szemben,piroson át,járdán,sétáló utcában,át a kerteken,bárhol.És mindig köteles vagy elsőbbséget és szabad utat biztosítani neked.

Persze ha elüt a járdán,akkor a sofőr a hibás.De szabályosan hajt fel rá (alapos körültekintés és mérlegelés után).

Sok gyalogos ezt nem tudja.Láttam már mentő előtt a zebrán átmenni embereket."merhogy a zebrán a gyalogosnak van elsőbbsége"

Utat a MENTŐKNEK és a TŰZOLTÓKNAK!!! Holnap lehet,hogy értünk fognak sietni!

2011. okt. 24. 15:06
 6/24 anonim ***** válasza:
77%
*biztosítani neki...bocsi
2011. okt. 24. 15:06
 7/24 anonim ***** válasza:
86%
A járdán azért gondolom nagyon óvatosan ment, fény meg hangjelzéssel. Ha elüt, akkor persze ő a hibás, hisz te járdán sétálva nem számíthatsz akármilyen autóra sem, ami csak úgy elüthet. Nekem is sikerült majdnem ütköznöm mentővel, belvárosban az üllői úton tartottam a Kálvin tér felé, József körút kereszteződésében mentem át a zöldön, bár kicsit túllépve a sebességget, mentő meg pont érkezett Blaha Lujza tér felől a 4-6 villamos síneken. Nem bömbölt a kocsiba a zene, egyszerűen az épület és a zaj miatt nem hallottam. De erre szerencsére a mentő is számított és tudta piroson megy át, szóval nagyon óvatosan, lassan ment.
2011. okt. 24. 15:08
 8/24 anonim ***** válasza:
66%
szerintem a kérdező úgy értette, hogy a kanyart levágva ment a járdára, és nem a járdán ment. Ugye ha a sarkon álsz, a mentőnek szabad az út, de a kerékkel felhajt a járdára az nem okés. Persze ha látod, húzódj vissza az út széléről, pont az ilyen balesetek elkerülése végett. Nekik mindig elsőbbségük van ha megkülönböztető jelzést használnak, még akkor is, ha azt látod, hogy van pár idióta sofőr akit ez nem érdekel. Átmehet a piroson, persze kellő körültekintéssel. Nyilván egy mentős se őrült, hogy a kb 10 méterre lévő gyorsvonat elé kimenjen, a vonat nem ad elsőbbséget érthető okokból. De ha ott is úgy itéli meg h biztonságosan át tud menni szerintem át is megy.
2011. okt. 24. 15:21
 9/24 anonim ***** válasza:
19%

Még jó hogy ő a hibás!! A járda a gyalogosoké!!

Szép lenne ha a rendőrök mentők tűzoltok a járdán száguldoznának még ha csak felis szaladnak rá azt mindekit elbasznának közbe mert sietnek!!

2011. okt. 24. 15:37
 10/24 anonim ***** válasza:
80%
Ha pont a kanyarban volt, és nem is láthattad, nyilván ő lesz a hibás, mert olyan helyen ment fel a járdára, ahol nem biztonságos. Ha láttad, hogy jön, akkor elsőbbséget kell adnod. Szóval feltételezem, nem is láttad a kanyar miatt, ekkor szerintem ő a hibás...
2011. okt. 24. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!