Szerintetek ki a hibás?
Te nem vagy hibás!
Előzésről nem beszélhetünk, hiszen (részedről) nem történt irányváltoztatás. Ez (egymás melletti) elhaladás (lett volna, ha nem ütközik neked).
A másik fél elkövetett:
- jobbra tartási kötelezettség megsértését (mivel "áthúzott" a szembejövő sávba),
- irányjelzési kötelezettség megsértését 2x (balra "húzáskor", és jobbra <parkolóba> kanyarodáskor),
- elsőbbség adási kötelezettség megsértését (mivel a kanyarodó járműnek MINDIG elsőbbséget kell adni az adott útszakaszon egyenesen tovább haladók részére).
Persze fentiek akkor állnak, ha az eset úgy történt ahogy írtad, és én nem értettem félre valamit. :)
09:42-nek:
Az tudásod elég felületes. A sebességet úgy kell megválasztani, hogy bármi előtt meg tudj állni, amire AZ ADOTT ÚTSZAKASZON SZÁMÍTANI LEHET.
... folytatva:
Tehát egy autópályán, vagy főúton nem KELL számítanod az útra kiguruló labdáját kergető kisgyerekre, de kertvárosban igen.
A kérdésindító esetében (szerintem) nem kell az ő sebességét vizsgálni, mivel NEKI ütköztek, és nem Ő ÜTKÖZÖTT MÁSNAK.
Nem magoltam, ez a munkám. Az (is) a dolgom, hogy (legalább a nagy átlagnál) jobban értsek hozzá. Ezen kívül volt "szerencsém" több tucat baleset helyszínelésénél asszisztálni (meg jópár helyszínelést magam végrehajtani), úgyhogy nem a KRESZ-könyv beszél belőlem.
Azt tudomásul kell venni, hogy a baleset 100%-os elkerülésének egyetlen módja, ha nem közlekedünk! Aki közlekedik, az a szabályok megfelelő értelmezésével és betartásával, megfelelő (elméleti, gyakorlati) felkészültséggel, tapasztalattal, képességeivel (helyzetfelismerés, reflexek) is maximum csökkentheti a kockázatot. De a külső tényezőkre nincs befolyása (mint a kérdésfeltevő esetében). Lehet erre jönni azzal, hogy ennyi meg annyi éve/kilométert vezettem már, BÁRKIVEL megeshet.(Ha annyi %-al nőne a nettóm, ahányszor ezt baleset helyszínén hallottam, joggal utálhatnának, mint túlfizetett sünt:>).
Gyerek vagy vadgázolás: egyáltalán nem mindegy (és természetesen nem morális, hanem közlekedés-elméleti szempontból értem). Ha van reá igény, szívesen kifejtem...
Van,igen.Először is,elnézést kérek,amiért lekezelően válaszoltam.Sajnos,hozzászoktam ahhoz,hogy valaki másképpen tud valamit és emiatt leszól...
Szívesen olvasnám,mi a különbség a kettő között.Köszi.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!