Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ki volt a hibás? Többi lent!

Ki volt a hibás? Többi lent!

Figyelt kérdés

Ha valaki autóval főúton szabályos tempóval közlekedik, kerékpárost előzne meg kb.az út közepén.Mire odaér, a kerékpáros kihajt elé.Elüti. Személyi sérülés nincs.De az autó szélvédője meg a motorháztető betörve.

Ki a hibás? Mert a rendőrség szerint az autós.A bírságról ne is beszéljünk... A biciklis erősen ittas volt. Milyen rendszer ez?

2009. dec. 14. 02:15
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyet sose felejts. Ha biciklist, gyalogost ütsz el, szinte majdnemhogy teljesen mindegy hogy történt az eset, téged meszelnek el. Ezért aztán én mindig átengedem a gyalogost a zebrán függetlenül attól hogy 1 ember vagy 5. A biciklisektől meg szabályosan rettegek, annyira kiszámíthatatlanok.
2009. dec. 14. 05:27
 2/24 anonim ***** válasza:
Az autós, mivel az ő felelőssége (nem csak az övé, de másik tetteit nem tudjuk befolyásolni, nekem van igazam alapon meg nemigen lehet törni-zúzni), hogy balesetveszélyes helyzetekbe ne menjen bele, márpedig ha a bicikli kb at út közepén van, azt előzni már nehéz, veszélyes lehet. Ilyenkor fékezni kell, és ugye ha "lépésben" mész el mellette, akkor max fellököd, de a kocsi se horpad be annyira...
2009. dec. 14. 07:18
 3/24 anonim ***** válasza:
10%
Én meg az autósoktól rettegnek, hogy vajon egyáltalán hajlandók-e észrevenni, hogy nem csak ők vannak az utakon hálistennek.
2009. dec. 14. 08:29
 4/24 anonim ***** válasza:
Az autós a hibás - mert ha egy biciklis az út közepén megy,akkor feltételzhetö, hogy kanyarodni akar, kanyarodó jármüvel meg tilos elözni. Örülhetsz, hogy ennyivel megusztad, ha meghalt volna, akkor most mehetnßél a börtönbe - és jogosan.
2009. dec. 14. 08:37
 5/24 anonim ***** válasza:
Kanyarodó jármüveT akartam irni.
2009. dec. 14. 08:49
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
A biciklisek nem ismerik/nem akarják ismerni a KRESZ-t. Szét se néznek és úgy kanyarodnak, a stop táblát figyelmen kívül hagyják. Tisztelet a kivételnek. És ami a legidegesítőbb, ott van a kerékpár út és ők akkor is az úton mennek. Én bírságolnám 30ezer ft-ra...
2009. dec. 14. 10:00
 7/24 anonim ***** válasza:
a bringás nem is kanyarodhatott még régen balra...(kereszteződésben, főútvonalon) nem emlékeztek? nekem tökre úgy rémlik hogy ha át akar menni egy kereszteződésen (főútvonalról beszélünk) és balra szeretne fordulni akkor, először akkor nem fordulhat közvetlenül balra, hanem a kereszteződés előtt\után megállva át kell tolnia a bringát a kívánt útirányba. De ez nembiztos.
2009. dec. 14. 10:05
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Némelyik biciklis túl sokat képzel magáról. Sajnos tapasztalataim szerint a legtöbb. Állandóan sírnak, hogy nincs bicikli út. Felénk végig van mégis kint tekernek az főúton, persze annak is a közepén. Ott van az a nyomorult út, amit kisírtak maguknak, az én adómból is épült, pedig én nem ülök biciklire, akkor könyörgöm ne ott tekerjenek már a főúton és sírjanak, ha valami baj van. És hát ez a 2010-es kreszmódosítás, FELHÁBORÍTÓ!!!!!
2009. dec. 14. 10:23
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem kell védeni annyira a kerékpárosokat. Némelyiktől még a biciklit is elvenném. És felháborító, hogy mindig az autóst hozzák ki hibásnak. Egyébként, ha kanyarodott, akkor tényleg te vagy a hibás, viszont neki a kezével kellene jelezni. Annál nincs szebb, amikor teker az út szélén, és egyszer csak úgy gondolja, hogy most ő akkor kanyarodik, és átvág jelzés nélkül az úton, az autós meg próbáljon megállni. Én a múltkor majdnem megütöttem Pesten egy biciklist. Állunk a jávban a lámpánál, és a mellettem lévő sávba annyira bénán állt meg egy kocsi, hogy nekem kicsit előrébb kellett állnom, hogy beférjen mellém (ha nem, akkor kilógott volna a segge a kocsinak, és akkor tőle nem férnek el), óvatosan előrébb gurultam, és pont ott suhant el egy kerékpráros, akkit így elütöttem. Erre neki állt velem üvölteni. Akkor már kiszállt egy másik sofőr is, hogy megvédjen, és elmagyarázta neki, hogy nem kéne a kocsisorok között száguldozni. Akárhogy is nézzük, nekik is be kellene állni a sorba, és nem mellette közlekedni. Neki nem lett baja, de az én kocsimról leverte a festéket. Majdnem megvertem.
2009. dec. 14. 10:28
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nagy valószínűséggel téged fognak kihozni hibásnak :(

Ami saját vélemény: eléggé idegesítő, hogy a bringásoknak áll feljebb, amikor mi autósok egy csomó xarra fizetünk pl. súlyadó, mégis nekik építgetik a sok kerékpárutat. De még azt is csesznek használni mert arrébb kéne menni hozzá két métert... Ráadásul totál életveszélyesek, sötétben mindenfajta világítás és láthatósági mellény nélkül kacsáznak jobbra-balra totál részegen.

2009. dec. 14. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!