Mennyire szabad a buszmegállóbamn álló buszt záróvonalon kikerülni?
Sokan csinálják, ha sokan csinálják, szabad is?
Én úgy tudom nem, csak mondjuk ha műszaki hibás autó van ott, nem állhatsz ott mögötte fél napot!
A busz elindul 1-2 percen belül!
XDe sokan egyből kerülik ki.
Ha nekik szabad, nekem is?
Azért megnézném, hogy ha az út szélén úgy parkolna egy autó, hogy csak a záróvonal átlépésével lehetne kikerülni, akkor közületek hányan kerülnék ki és hányan várnának ott órákig, hogy elmenjen :) Ugye egyértelmű.
A buszt ki kell engedni a megállóból, ha indexel kifelé, egyébként nincs elsőbbsége.
NEM kerülheted ki a záróvonalon át a buszt, annak a záróvonalnak oka szokott lenni.
1. Zebra van a megállónál és a busz takarásából indulhatnak a gyalogosok.
2. A buszhoz az út bal oldaláról sok gyalogos érkezhet az utat keresztezve. Ha épp megáll a busz és a gyalogosok sietnek a buszhoz, nem fognak arra számítani, hogy te épp a záróvonalon át fogod kikerülni a buszt.
3. A busz miatt beláthatatlan kereszteződés van a megálló után.
4. Beláthatatlan útkanyarulat van a megálló után.
5. Iskola van az út bal oldalán, ahová takarásból szaladhatnak át gyerekek.
Stb.
Mivel egy busz általában 20-30 mp-nél többet úgysem tölt el utascserével, igazán meg lehet várni. Ha pedig ez valamiért mégsem így történik, azt a legtöbb buszvezető elakadásjelzővel jelzi és akkor szabad a pálya.
"Csak akkor, ha a záróvonal mellett, a feléd eső oldalon szaggatott vonal is van. Ha csak záróvonalat látsz, vagy olyan vonalkombinációt, ahol a záróvonal esik feléd, a szaggatott a túloldalon, akkor tilos átlépni. Ha a busz ott tíz percig áll, akkor neked is addig kell várakoznod.
A válasz 38%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad."
Azoknak, akik ezt lepontozták, ügye nincs jogosítványa!
Engem is lepontoztak, de majd kikötnek a sitten, ha a záróvonalon átmennek és elütik a busz előtt éppen átszaladó gyalogosokat.
Nem az a szomorú, hogy lepontoznak,
hanem az, hogy ennek a sok nagyarcú senkinek, van jogosítványa.
Ők azok, akik itt szoktak érdeklődni, hogy mennyi pénzt kell odadugni a vizsgabiztosnak, hogy átengedjen?!!
Az meg egy kis pénzért, ránk szabadít ilyen retardált bar mo kat...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!