Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyire szabad a buszmegállób...

Mennyire szabad a buszmegállóbamn álló buszt záróvonalon kikerülni?

Figyelt kérdés

Sokan csinálják, ha sokan csinálják, szabad is?

Én úgy tudom nem, csak mondjuk ha műszaki hibás autó van ott, nem állhatsz ott mögötte fél napot!

A busz elindul 1-2 percen belül!

XDe sokan egyből kerülik ki.

Ha nekik szabad, nekem is?

2014. márc. 3. 19:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
54%

Azért megnézném, hogy ha az út szélén úgy parkolna egy autó, hogy csak a záróvonal átlépésével lehetne kikerülni, akkor közületek hányan kerülnék ki és hányan várnának ott órákig, hogy elmenjen :) Ugye egyértelmű.

A buszt ki kell engedni a megállóból, ha indexel kifelé, egyébként nincs elsőbbsége.

2014. márc. 3. 22:59
 12/18 anonim ***** válasza:

NEM kerülheted ki a záróvonalon át a buszt, annak a záróvonalnak oka szokott lenni.

1. Zebra van a megállónál és a busz takarásából indulhatnak a gyalogosok.

2. A buszhoz az út bal oldaláról sok gyalogos érkezhet az utat keresztezve. Ha épp megáll a busz és a gyalogosok sietnek a buszhoz, nem fognak arra számítani, hogy te épp a záróvonalon át fogod kikerülni a buszt.

3. A busz miatt beláthatatlan kereszteződés van a megálló után.

4. Beláthatatlan útkanyarulat van a megálló után.

5. Iskola van az út bal oldalán, ahová takarásból szaladhatnak át gyerekek.

Stb.

Mivel egy busz általában 20-30 mp-nél többet úgysem tölt el utascserével, igazán meg lehet várni. Ha pedig ez valamiért mégsem így történik, azt a legtöbb buszvezető elakadásjelzővel jelzi és akkor szabad a pálya.

2014. márc. 4. 05:50
 13/18 anonim ***** válasza:
A busz nem továbbjutást akadályozó valami, amit ki lehet kerülni a záróvonalon keresztül. Ha nem vészvillogózik, akkor valószínűleg tovább fog indulni pár másodpercen belül, tehát nem kerülheted ki záróvonalon, mint egy elakadt autót.
2014. márc. 4. 07:41
 14/18 anonim ***** válasza:
45%

"Csak akkor, ha a záróvonal mellett, a feléd eső oldalon szaggatott vonal is van. Ha csak záróvonalat látsz, vagy olyan vonalkombinációt, ahol a záróvonal esik feléd, a szaggatott a túloldalon, akkor tilos átlépni. Ha a busz ott tíz percig áll, akkor neked is addig kell várakoznod.

A válasz 38%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad."

Azoknak, akik ezt lepontozták, ügye nincs jogosítványa!

2014. márc. 4. 09:51
 15/18 anonim ***** válasza:
57%

Engem is lepontoztak, de majd kikötnek a sitten, ha a záróvonalon átmennek és elütik a busz előtt éppen átszaladó gyalogosokat.

Nem az a szomorú, hogy lepontoznak,

hanem az, hogy ennek a sok nagyarcú senkinek, van jogosítványa.

Ők azok, akik itt szoktak érdeklődni, hogy mennyi pénzt kell odadugni a vizsgabiztosnak, hogy átengedjen?!!

Az meg egy kis pénzért, ránk szabadít ilyen retardált bar mo kat...

2014. márc. 4. 10:07
 16/18 anonim ***** válasza:
Egyértelmű hogy szabálytalan és tilos , a rendőr büntethet is érte ha éppen jelen van. A gyakorlat viszont az mutatja hogy a közlekedők több mint fele xarik bele és megelőzi a buszt, mert ha nincs rendőr és retorzió akkor mindent lehet.
2014. márc. 4. 14:28
 17/18 anonim ***** válasza:
#10 én is arra gondoltam, hogy a megállóból kikanyarodó busz, csak nem írtam oda, mert gondoltam egyértelmű. Azóta látom írták páran, hogy sokaknak nem az :) Mondjuk a hivatalos jogszabályt nem találtam, pedig valahol ott van.
2014. márc. 4. 17:44
 18/18 Bajer ***** válasza:
A záróvonalat betonfalnak kéne tekinteni, de lerobbant kamiont muszáj kikerülni, nem lehet ott éjszakázni. Viszont olyan is volt, hogy csúcsforgalomban Pesten nagy családi kocsival áthajtott a záróvonalon egy nagyokos, hogy a piros lámpánál nagyot fékezhessen. A buszt csak akkor kéne záróvonalon kerülni ha élet-halál kérdés, egyébként meg kéne várni míg elindul.
2014. márc. 22. 14:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!