Valaki elmagyarázná a kuplung helyes használatát?
Kanyar:
Kanyar előtt ugye visszaváltasz, és ilyenkor nem engeded fel a kuplungot, csak mikor beértél a kanyar közepére, akkor engedd fel a kuplungot, és gázt is adhatsz.
Lassitás:
Amig tanulsz, mindig a kuplungot nyomd először, az a tuti. Csak akkor éri meg először a féket nyomni, mikor mondjuk városon kivül mész 100-al és le akarsz lassitani 50-re, akkor mondjuk a féket nyomod először. De városban mindig először kuplung.
Benyomott kuplunggal nem kanyarodunk.
Kanyar: viszonylag éles kanyar majdnem derékszög fék közben kuplung vissza kettőbe oszt ráb*szod a kuplungot és a kanyarból kifelé jövet küldöd neki.
Lassításnál órán előbb a fék majd mielőtt rángatna kuplung.
Megállás ugyan így csak a végén ki üresbe.
Ha megvan a jogsi előbb kuplung aztán fék vagy a kettő egyszerre.
Megállás pl. lámpánál én úgy csinálom (tudom motorfék meg minden) hogy ki üresbe aztán gurulok közben meg fékezek.
Köszönöm mindenkinek!
5-ös: ezt már oktató is mondta h benyomott kuplunggal nem kanyarodunk,csak akkor órán idegeskedésembe nem tudom vmiért megjegyezni,de így jobban megmarad leírjátok.Nem rossz az oktatóm,csak én vagyok keményfejű.Csak akkor jegyzek meg vmit,ha a "fejembe vésik" konkrétan.
Szóval kanyar után gáz közben kuplung fel?vmi ilyesmit írt az utolsó. :)
1-es vagyok.
4-es mi is a problémád? Buta választ adtam, amiért leirtam neki normálisan, hogy hogy kell használni a kuplungot? Városban mész 40-el, akkor te a féket nyomod először? Egy tanuló vezetőről van szó, nem egy profi sofőrről, aki bűvészkedik a pedállal, még az hiányozna neki, hogy arra is figyeljen, hogy mikor kezd fulladozni az autó, és csak akkor kuplungozzon...
Te jó rég vizsgázhattál vagy hamar felejtesz.
Sajnos a vizsgán sok olyan dolgot követelnek amit később lehet teljesen másként fogsz használni. PL: fékpróba, kézifék használata, lassításnál kanyarodásnál a pedálok használata, kormány fogása-tekerése...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!