Meghaltam volna, ha így előzésnél frontálisan bele megyek a szembe jövőbe?
Ez tegnap történt velem, már egy ideje követtem egy autót, ami elég lassan ment, és le is volt húzódva a padka mellé, és én siettem, és már idegesített, hogy sehol nem tudom megelőzni.
40-35 el ment folyamatosan. Ekkor jött egy egyenes szakasz, tudtam, hogy ott lesz esélyem megelőzni, mert utána megint csomó kanyar, meg minden.
Oké, beérünk a hosszú egyenes elejére, kinézek, látom jönnek, szembe, de bíztam abban, hogy mivel 40-35 el megy, úgy is megtudom előzni.
Akkor kinézek, index, visszakapcsolok, elkezdek kihúzódni, erre elkezd az is gyorsítani. Hát mondom, biztos beférek még, mire már túl is léptem a sebesség határt, és a szembe jövő meg már nagyon nagyon közel volt.
Épp, hogy 1 méteren múlott, hogy befértem, rám is villogtatott a szembe jövő, meg dudált, ott azt hittem, kész meghalok. visszavágok a sávomba, ránézek a km órára hát már 70 volt rajta.
A mögöttem lévő meg megint lelassított.
Fúúú, most biztos, egy hónapig nem merek megelőzni senkit!
A kérdésem, ilyenkor, ha "sikerül" neki mennem a szembe érkező X5ös BMWnek, az Opel corsával(ami az anyámé, ráadásul) akkor nekem tuti kampec? A BMWből, kiszálltak volna, engem meg vágtak volna ki TALÁN élve belőle?
A kis köcsög meg aki rágyorsított az vígan mosollyal az arcán elhajtott volna?
Ha ennyire (érthetően) megráz egy ilyen manőver, akkor mindenképp kapcsolj biztonságosabb üzemmódba, ne kapkodj. Idővel majd ráérzel mindenre és egy ilyen szituációt kezelned gyerekjáték lesz a jövőben.
De szerintem egyáltalán nem (csak) a tapasztalaton múlik hogyan hajtasz végre egy előzési manővert, bármennyire is bizonygatják az előttem szólók. Sokat számít hogyan tanultál vezetni és milyen oktatód volt. Én tanulóautóval eljátszottam ugyanezt a szitut mint a tied, azzal a különbséggel hogy egy kisbuszt előztem és szembe kamion jött elég vészes közelségben, de befértem. És még az oktatóm sem avatkozott közbe. Valamint amikor városban kellett vezetni 1 héten belül legalább 3-szor volt balesetveszélyes helyzet köszönhetően a nagyképű BMW, Merci és Audi tulajoknak, szóval észnél kellett lenni.
http://www.youtube.com/watch?v=in_w6nflhaE
Így nézett volna ki a BMW ha egy vele ugyanolyan magasságú kocsival ütközik. De mivel a corsa jóval kisebb mint az, esélyed nem lett volna! A törés tesztet tudtommal 60km/h-val végzik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!