Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért kell a kuplungot benyomn...

Miért kell a kuplungot benyomni amikor elforgatjuk a kocsikulcsot?

Figyelt kérdés

2014. febr. 4. 07:46
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
100%
Az akkumulátornak nem kell a motorral együtt forgatnia, a sebességváltót, és annak olaját.(ilyen hidegben, sűrű, dermedt)
2014. febr. 4. 07:59
 2/46 anonim válasza:
44%
Nem mindig muszáj benyomni a kuplungot, csak akkor ha sebességben van az autó indításkor.
2014. febr. 4. 08:05
 3/46 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. És mi történik akkor ha nem nyomom be közben a kuplungot? Én már csináltam olyat,és akkor sem volt semmi. Ezek szerint nyáron lehet kuplung nélkül?
2014. febr. 4. 08:05
 4/46 A kérdező kommentje:
Az oktató azt mondja ugy kell elindulni h benyomjuk a k-ot,de akkor ugye még nincs sebességben. (SIKK)
2014. febr. 4. 08:06
 5/46 anonim válasza:
96%
Biztonság kedvéért kell benyomni indításkor a kuplungot.Nehogy véletlen sebességben legyen. Ha így szokod meg, nem történik baj.
2014. febr. 4. 08:13
 6/46 anonim ***** válasza:
100%

Ismerd meg a sebességváltó működését.Úgy nem lehet megtanulni normálisan vezetni, hogy nem tudod, hogy mit, miért csinálsz (pl mi történik ha benyomom a kuplungpedált?)

Visszatérve a kérdésre,attól,hogy üresben van, a sebességváltó nyeles tengelye, a ráerősített fogaskerekkel forogni fog + olaj

2014. febr. 4. 08:14
 7/46 anonim válasza:
100%

ha BIZTOSAN üresben van az autó, akkor nem feltétlenül kell lenyomni a kuplungot, de ahogy mások is mondják, főleg régebbi autóknál és hidegebb időben megkönnyítheti a motor indítását, mert a motornak nem kell átforgatni a dermedt váltószerkezetet.

Aki nem igazán szokta ellenőrizni, hogy sebességben maradt-e az autó, annak meg egy biztonsági művelet, mert ha sebességben maradt, és úgy indítasz, akkor meglódul az autó és kilőhet, amikor ugye a garázs polcán kívül más autókat, embereket letarolhat...

Viszont olvastam egy régi autós könyvben, hogy ez a módszer meneküléskor jól jöhet: pl. 2-es seb. fokozatban hagyod leállítva a motort, üldöznek, és úgy rohanásból ugrasz be az autódba, akkor csak taposod a gázt és úgy indítasz. Elvileg ilyenkor az autó nagy lendülettel kilő, nem kell a sebsségberakással és kuplungcsúsztatással vesződni, másodperceket nyerhetsz. Hogy kinek lehet erre szüksége, más kérdés, de ezt már vezetési gyakorlattal a hátad mögött érdemes próbálgatni, üres terepen.

2014. febr. 4. 08:14
 8/46 A kérdező kommentje:

utolsónál már jobban megértettem a dolgot! köszönöm. Ez régi autó,merci.

6-os válaszolonak igyekszem megfogadni a tanácsát,még vizsga előtt bujom a könyvet,ismétlen a dolgokat,de ott ilyenről nem írtak,azért kérdezem,mert érdekel,szeretek vezetni.

5-nek pedig biztonság kedvéért sztem hülyeség,mindennek van magyarázata.Ha az ember beül a kocsiba,csak tudja már h üresben van-e. De ment a jó kéz mindenkinek.

2014. febr. 4. 08:22
 9/46 anonim ***** válasza:
100%

A "biztonság kedvéért" is egy magyarázat, nem? :)

Dolgoztam autókölcsönzőben, ott aztán pont nem tudtam, hogy az ügyfél hogyan hagyta az autzót. Sokkal egyszerűbb volt benyomni a kuplungot és úgy indítani, aztán keresgélni a sebességet. Szerintem jó, ha megszokod.

Meg aztán később, ha a házastársaddal közös kocsitok lesz, ott sem mindig egyértelmű, hogy éppen milyen fokozatban maradt az autó.

Konkrétan emlékszem, hogy volt olyan hír régen híradóban, hogy itt Mo.-n egy édesapa megölte a kisgyerekét, mert ő mindig üresben szokta hagyni, az édesanya viszont előtte hasznáta a kocsit és 1-ben maradt. Apuka rutinból nem nyomott semmit, a kocsi megugrott és széttrancsírozta a gyereket a garázs falán.

Mióta ezt hallottam, minden autót benyomott kuplunggal indítok.

2014. febr. 4. 08:35
 10/46 anonim ***** válasza:
4%
A kérdező női vezető :D
2014. febr. 4. 08:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!