Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Most akkor lehet vagy nem...

Most akkor lehet vagy nem első ülésen menetiránynak megfelelően bekötött gyerekülésben gyereket szállítani?

Figyelt kérdés

Itt azt olvasom, hogy lehet, meg már több autóban is láttam, de nem találom erről a jogszabályt sehol. Mindenhol azt írják, hogy csak menetiránnyal ellentétesen lehet bekötni.

Nekünk van 2 autónk is, amiben nincs gyárilag hátsó biztonsági öv, akkor azokban egyáltalán nem lehet gyereket vinni??

2014. jan. 28. 16:47
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

"A magyar kresz szabályozása egyértelműen kimondja, hogy:

150cm magasságig kötelező a testsúlyhoz igazodó gyerekülés. "

elöl

hátul csak 135cm-ig

2014. febr. 3. 19:16
 22/28 anonim ***** válasza:

El kellene olvasni a kitételeket.

De mutathatsz példát arra, hogy miként kell egy 5-6 éves gyereket bekötni háttal, anélkül, hogy lyukat vágnál az ülés háttámláján.

Szerintem szabályos, érthető és praktikus választ adtam, de ha te úgy gondolod, hogy nincs igazam, tuszmákolj be egy 4 éves gyereket légyszi a babahordozóba!

2014. febr. 4. 00:53
 23/28 anonim ***** válasza:

nem babahordozóba, hanem 9-18kgs vagy akár 9-25kgs súlycsoportú háttal beköthető ülésbe.

A svéd gyerekek 4 éves korukig háttal utaznak, ugyanis NINCS a piacon menetirány szerint köthető 9-18kgs ülés.

Nem tudszmákol senki senkit sehova, csak a nagy elán helyett érdemes lenne utána olvasni. (A kreszre hivatkoztál, hogy tiltja, ilyen pedig nincs. Ergo a saját véleményed írtad le, amit megtehetsz, csak ne hivatkozz a kreszre)

2014. febr. 4. 11:00
 24/28 anonim ***** válasza:

[link]

különböző korú és méretű gyerekek háttal

akár 4 évesen is

2014. febr. 4. 11:02
 25/28 A kérdező kommentje:

Látom jó nagy vitát szítottam.

Tényleg érdekesen van fogalmazva a kresz, lehet így is, meg úgy is értelmezni.

Nem akartam senkit sem bántani, csak tényleg biztosan szeretném tudni, hogy ha a rendőr megállít, mire hivatkozzak.

És mindenkinek köszönöm a válaszát!

2014. febr. 4. 11:37
 26/28 SMILE'S válasza:

A kresz egyértelmű!

Semmi félreérthető nincs benne!

2014. febr. 6. 10:14
 27/28 anonim ***** válasza:

A KRESZ-t nem lehet többféleképpen értelmezni.

Nem nagy elánnal nyilatkozom, csupán belekötsz egy olyan részletbe, amely teljesen életszerűtlen, logikátlan lenne.

Ha van gyermeked, akkor tudnád, hogy egy 4 éves gyerek olyan vitát levág ha az ülést kell bámulnia, hogy csak na. Ezen kívül kényelmetlen, és a kilátásban is gátolja a sofőrt.

A rózsaszín nyuszika odaragasztását sem tiltja a KRESZ a motorháztetőre, még sincs semmi értelme.

2014. febr. 10. 20:01
 28/28 SMILE'S válasza:

Akkor nézz meg 4-6 évest háttal!

Íme:

[link]

2014. febr. 19. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!