Most akkor lehet vagy nem első ülésen menetiránynak megfelelően bekötött gyerekülésben gyereket szállítani?
Itt azt olvasom, hogy lehet, meg már több autóban is láttam, de nem találom erről a jogszabályt sehol. Mindenhol azt írják, hogy csak menetiránnyal ellentétesen lehet bekötni.
Nekünk van 2 autónk is, amiben nincs gyárilag hátsó biztonsági öv, akkor azokban egyáltalán nem lehet gyereket vinni??
"A magyar kresz szabályozása egyértelműen kimondja, hogy:
150cm magasságig kötelező a testsúlyhoz igazodó gyerekülés. "
elöl
hátul csak 135cm-ig
El kellene olvasni a kitételeket.
De mutathatsz példát arra, hogy miként kell egy 5-6 éves gyereket bekötni háttal, anélkül, hogy lyukat vágnál az ülés háttámláján.
Szerintem szabályos, érthető és praktikus választ adtam, de ha te úgy gondolod, hogy nincs igazam, tuszmákolj be egy 4 éves gyereket légyszi a babahordozóba!
nem babahordozóba, hanem 9-18kgs vagy akár 9-25kgs súlycsoportú háttal beköthető ülésbe.
A svéd gyerekek 4 éves korukig háttal utaznak, ugyanis NINCS a piacon menetirány szerint köthető 9-18kgs ülés.
Nem tudszmákol senki senkit sehova, csak a nagy elán helyett érdemes lenne utána olvasni. (A kreszre hivatkoztál, hogy tiltja, ilyen pedig nincs. Ergo a saját véleményed írtad le, amit megtehetsz, csak ne hivatkozz a kreszre)
Látom jó nagy vitát szítottam.
Tényleg érdekesen van fogalmazva a kresz, lehet így is, meg úgy is értelmezni.
Nem akartam senkit sem bántani, csak tényleg biztosan szeretném tudni, hogy ha a rendőr megállít, mire hivatkozzak.
És mindenkinek köszönöm a válaszát!
A kresz egyértelmű!
Semmi félreérthető nincs benne!
A KRESZ-t nem lehet többféleképpen értelmezni.
Nem nagy elánnal nyilatkozom, csupán belekötsz egy olyan részletbe, amely teljesen életszerűtlen, logikátlan lenne.
Ha van gyermeked, akkor tudnád, hogy egy 4 éves gyerek olyan vitát levág ha az ülést kell bámulnia, hogy csak na. Ezen kívül kényelmetlen, és a kilátásban is gátolja a sofőrt.
A rózsaszín nyuszika odaragasztását sem tiltja a KRESZ a motorháztetőre, még sincs semmi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!