Tapasztalt sofőrök! Mi a különbség vezetési élményben egy első meg egy hátsó kerék meghajtású autó között?
Én Ladával kezdtem. :)
Egyébként a különbség leginkább csúszós-havas utakon érezhető csak, ha normális tempóval közlekedik az ember. :)
Hasonló kérdések megválaszolva:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__114..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__159..
Bónusz cikk:
Ha döntés előtt állsz, hogy milyen hajtású autót vegyél közlekedni, akkor inkább elsőkerék hajtás, télen, nyáron arra megy, amerre akarod. Még télen a csúszós lejtőn fölfelé is könnyebben felmegy.
Ha rallyzni, vagy egyéb autósportokhoz kell, akkor hátsó hajtás.
Modern RWD autókban már van annyi elektronika, hogy csúszós (akár havas) úton se tudja kidobni a hátulját bármilyen bénán is vezeted. Régebbi gépekre ez nem igaz, ott észnél kell lenni.
Én vezettem mindkettőt, igazán nem tapasztaltam különbséget.
Tavaly télen, amikor sok hó esett és nem takarították még el, ültem hátul egy 2006-os BMW-ben. Még lassan óvatosan haladva is mozgott a fara pedig nem kezdő vezetett és csak simán mentünk többen valahova, nem játszadozott. (csak így zárójelben, az a kocsi biztos nem volt hibás és új téli gumik voltak rajta, mert megkérdeztem) Meg is kérdeztem, azt mondta, hogy az elektronika ilyen körülmények között nem sokat számít, nem igazán segít. Az illető egy versenycsapat mérnöke és tesztelője, inkább neki hiszek. (nem, nem amatőr) Utána visszaültem a saját első kerék hajtású autómba és az én szerény tudásommal is szépen haladtam hazafelé gond nélkül. A legjobb, legstabilabb és legbiztonságosabb választás az első kerék hajtás. Ne csináljunk már vallási vitát ebből. Így van és kész.
A hátsó kerék hajtás mókázni jobb, ez kétségtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!