Szerintetek lehet e teherautó első ülésén menetiránnyal szemben szállítani egy 5 éves gyereket? Sajnos a jogszabály nem egyértelmű, szerintem nem, de Pontosan kellene tudnom mert nagyon fontos, hivatalos ügyben kellene használnom.
Egy 5 éves gyereket szerintem már nem kell gyerekülésbe rakni, (feltéve ha nem kis növésű) máshogy meg hogy akarod menetiránnyal szemben (háttal) szállítani? Szerintem tökmindegy, hogy milyen kocsiról van szó (személy v. teher), menet iránnyal háttal csak akkor rakhatod be a gyerekülés, ha nincs utasoldali légzsák vagy van, de kikapcsolható! Ha van légzsák de nem kikapcsolható, akkor csak menetiránnyal megegyezően lehet betenni a gyerekülést.
De egy 5 éves gyereknek nem ülés magasító kellene már?
Gondoltam szólok, hogy személygépkocsiban is ülhet elöl a kisgyerek menetiránynak megfelelően szerelt gyermekülésben!
Tudom, ez örök vita, mert kissé szarul van megfogalmazva...
5 éves gyereket menetiránnyal megegyező irányban szabad csak gyermekbiztonsági rendszerben (ülésmagasító, gyerekülés) szállítani.
Ez az egy megengedett lehetőség van. Egy rendőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!