Polgárdi belterületén bemértek 64km/h-val és megbüntettek 9000 ft helyszíni bírságra. Utána olvastam, hogy a jogszabály szerint 65 felett büntethettek volna. Mit tehetek?
Rosszul olvastál utána.
A közigazgatási bírság jön +15 km/h túllépés után ( lakott területen belül 68km/h felett 30 000 ). 3km/h -tól 15km/h-ig terjedő sebességtúllépést 5-30 000-ig terjedő helyszíni bírsággal jutalmazhatják. A kettő teljesen más, még csak nem is jogszabály ellenes.
Legközelebb majd 50-es övezetben betartod az 50-et...
Valóban 65-től van a közig bírság. De ha bemérnek és utánad is jönnek akkor kevesebbért is megvágnak helyszínire.
Én évek óta GPS szerinti 60-63-al szoktam menni lakotton belül. (Pont ezért). Idáig még nem büntettek meg, (lehet bemértek de nem jöttek utánam).
Szerintem aznap nagyon nem volt fogás, hogy a nyomodba eredtek 9 ropiért. Nem ez a jellemző.
Amit a neten kiad kalkulátor az csak arra vonatkozik ha bemérnek, és utána postázzák a csekket. Ha egy olyan akcióba futottál bele ahol a gyorshajtás után a helyszínen ki is vesznek a sorból ott már kb 53-tól megbüntethetnek.
Azt én sem értem hogy miért tesznek különbséget a büntetés határában a két eljárás közt. Ha valaki tudja akkor megoszthatná velem.
Jól is jártál még. Teljesen jól jártak el ellened, és még a büntetés is kicsi, mert több is lehetne.
Én is mindig 65 körül megyek óra szerint, így csak a helyszíni bírság játszik, de lekopogom, eddig még nem volt gond, meg ha rendőrt látok vagy egy gyanús autót, akkor vissza 50 alá. Ésszel kell csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!