Miért tűnik az elején a vezetés olyan tök nehéznek?
2 éve vezetek, és vissza gondoltam minap arra, mikor még tanultam vezetni.
És emlékszem mennyire parás volt, lefulladtam 3x egymás után, majdnem bele mentem a szembe jövőbe kanyarodásnál. Nem egyszer majdnem padkának tolattam az oktatóval... :D
És most meg röhögök az egészen, beülök, lazán vezetek, aztán kiszállok.
Akkor meg parás volt minden pillanat, ki előz, elférek-e honnan jönnek, meg fog-e állni.
Miért olyan parás az elején a vezetés?
Ezzel én is így vagyok. :) És persze vigyorogva nézem szerencsétlen tanuló vezetőket ahogy szabályos kormányfogással erőlködnek, riadalom a szemükben, mikor meglátnak valami másik autót a 10 m-es közelükben, erős gondolkodás a piros lámpánál, szinte látszik, hogy azon rágódik, melyik pedál mire való, hol a váltó, hova kell azt tenni és hogy, ha a két kezem a kormányon van... Körforgalom szigorúan külső sávban, kanyarodni a legnagyobb ívben, parkolni csak négyszer akkora helyre... :)
Kitartást mindenkinek aki ezzel küzd...
És hogy mitől jobb most? Attól a kb 1200 km-től amit havonta levezetek. Meg az elmúlt 10 évtől...
Szerintem ez olyan mint egy vers tanulás. Az elején akadozik, néha elfelejtünk egy-egy sort, Aztán már megy kívülről is. És ha még tovább gyakoroljuk, akkor olyan lesz, mint a gyerek dalok: egy életre belénk rögzül. (Csigabiga gyere ki ég a házad ideki....) :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!