Miért nem tudnak akik lassan mennek autóval valóban lassan menni, és nem ingerlően lassan? Tököm kivan, mikor szűk utcában előzhetek!
Nem szeretnék senkit megbántani, de elegem van! Én is szoktam lassan menni, spórolok az üzemanyaggal, van időm, keresem az utcát, de akkor úgy is alkalmazkodom másokhoz!
Mikor utolérnek, lelassítok, és indexelek, hogy menjen csak! Ilyenkor gond nélkül elsőre megelőznek!
Nincs a fenekem alatt egy 2000 ezres benzines motor, így kis sebességnél 40-50 utálok előzni, mert mire megelőzök valakit megvan az 60-70 is!
De a tököm tele van, mikor valaki úgy megy lassan, hogy se köd, se jég, se hó, se semmi, egyenes utszakasz, még csak nem is keresheti a házszámot, mert sehol 1 ház, kereszturca, és megy 40-50 alatt!
Nem is olyan lassan, hogy 30al, és akkor lazán megelőzöm, nem, idegesítően lassan!
És a vérnyomásom felmegy, mikor előzhetem meg, jönnek szembe, szűk az út, és már túl léptem a sebességhatárt!
Valószínűleg én fogok lemenni az útról, nem Ő de a tököm tele van! Ha én tuudok mások akadályozása, idegesítése nélkül lassan menni, ők miért nem?
Még a lassú sárga villogós járművek, buszok nem zavarnak annyira, hiába mennek lassabban, mint ezek, akik személyautóval 2esben/3 asban közlekednek!
Mi a francért nem bírnak lehúzódni, lealssítani, indexelni, hogy előzzem csak meg?
Ilyen apróságon kiakadni? Irigylésre mèltó nyugodt életed lehet, ha egy lassú vezető miatt máris felforr az agyvized...
Ezernyi jó oka lehet a lassú vezetésnek, szard hát le. Alig veszítesz időt, várd ki a jó lehetősèget és előzd meg szépen.
Aki meg kiakadt a 30 ezres csekkeken, annak annyit mondanék, hogy néha nem lehet első ránézésre egyértelműen megmondani, mikor miért raknak ki egy sebességkorlátozó táblát. De ok nélkül max. kint hagyni szoktak ilyet, kihelyezni nem. Nincs jogod felülbírálni, szóval kizárólag a te marhaságod, ha egy ilyennél lekapnak...
Előző: egyszer az halálúton gumidefektet kaptam boldogult Fiat Pandámmal. Elslattyogtam felnin a legközelebbi kiállóöbölig, feltettem a pótkereket, elpakoltam, visszaültem... és akkor jöttem rá, hogy "hoppá, itt állok egy kb. 150m-es parkolóöbölben egy 34 lóerős kisautóval, és a mellettem lévő sávban 80.00km/h-van tömött sorokban dübörögnek a 10t-s kamionok...!"
Nem volt mást mit tenni, eltolattam a végéig, padlógázzal fölgyorsult nyomorult autó vagy 30-40km/h-ig az öböl végére, akkor aztán index, kivágás, mögöttem óriási fékcsikorgás, kamionkürtölés, üvöltözés... de hát mi a fenét tudtam csinálni? Napestig ott ülhettem volna, mire annyira megritkul a forgalom, hogy a közlekedők zavarása nélkül el tudtam volna indulni!
Hogy örültem volna én akkor, ott, ha ki van téve egy 50-es tábla...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!