Te is ott hagyod a kocsid/motorod járó motorral benne a kulccsal? Mi van ha valaki fogja, és elviszi?
Sétáltam kialltak a kocsival a garázsból, udvarból, nő kiszáll, jár a motor, benne a kulcs, és bemegy a garázsba, becsukni a házat.
Senki mem ült a kocsiban, és senki nem volt ott.
Most mi van, ha fogom, és elhajtok a kocsijával?
Te szoktál ilyet csinálni?
Pesten sosem hagyom nyitva az autót, mert annyora nem bízok az emberekben.
Itthon (Pest megye, kb 30ezres város) nyugodtan nyitvahagyom, de csak pár percre. Nemrég fordult elö, hogy megálltam a barátnöm elött, a kocsija a kapu elött állt. Az enyémben járt a motor, bementem a kulcsáért, félreálltam, kinyitottam a kaput (kifelé nyílik), betolattam a ház mögé, leparkoltam, kisétáltam a sajátomért és betolattam azzal is. Ilyeneket azért nem eröltetek, de néha belefér.
Mamáméknál: kulcs kocsiban, pénztárca, telefon ablakban, ablak lehúzva és otthagyom éjszakára az utcán
Ha ott hagyod az autót nyitva esetleg kulcs is van, akkor téged is megdugnak érte. Ugyanis a járművezetés fogalma addig terjed amíg szabályos helyre állsz vele, leállítod a motort, rögzíted és lezárod. Ez a műveletsor mentesít a felelősség alól. Ha valamelyik nem áll meg ezek közül akkor szabálysértés, jogos a rendőrségi bünti. Ennyi.
Ráadásul ezt a biztosítók is előszeretettel dörgölik az orrod alá, bármi van, azt mondják sorry, nem jár zseton, egy körből kimaradsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!