Ha jogsi nélkül megyek motorral akkor elsőre is megbüntetnek?
Már 1,5 éve motorozok folyamatosan és eddig egyszer sem igazoltattak. Tudom a kreszt meg minden csak még nem volt időm letenni a jogsit.
Unokatesómat tegnap kapták el, jogsi nélkül. Nem csináltak semmit csak azt mondták, hogy tolja haza a motrot (majd a fiatalabbik rendőr megjegyezte, hogy ha messze lakik akkor nyugodtan üljön vissza ha már nem látják). Most ez így működik vagy csak jófejek voltak a rendőrök?
Nem írtad mennyi idős az unokatesód!
Kölyök koromban többször elkaptak a rendőrök jogsi nélkül kismotorral. 13-14 éves korom között vagy 10x toltam haza az öreg Schwalbe-mat. A legtöbbször a szelepeket is kiszedették, hogy ne tudjak menni vele. :(
Aztán egy napon a gyámhivataltól kaptak a szüleim idézést. Mivel kiskorú voltam nem voltam büntethető, ezért nyilatkoznom kellett, hogy megjavulok. Akkoriban még az iskolámat is értesítették, így ott kaptam egy igazgatói intőt is. Ennyi volt a következménye, no meg a szüleimet fenyegették meg, hogy ha nem hagyom abba, akkor őket fogják megbírságolni.
Szerencsére kicsivel később betöltöttem a 14-et és levizsgáztam (ennyit az eltiltásokról).
Csak jó fejek voltak,mert tudták,hogy a szülei fognak fizetni és nem ő.
A fiamat biciklin bűntették meg gyorshajtásért 10ezer ft-ra,mert lejtőn lefelé átlépte a 30-as korlátozó táblát:-))
Mindketten 18 évesek vagyunk, tehát már minket büntetnek.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, 45eFt fixbírság, vagy feljelentésnél 90eFt fix pénzbírság.
Unokatesódnak szerencséje volt, kapott egy lehetőséget, de ez szabályellenes a rendőr részéről, mert neki kötelessége lenne a fixbírságot kiszabni. Ezért nem kell visszaélni a bizalommal, remélem tanultatok belőle.
Egyik ismerősöm jogsi nélkül segédmotorozott városon kívül, rendőrök megállították, és egyedül azt jegyezték meg, legközelebb vegyen fel láthatósági mellényt. :)
Másik ismerősöm már 2 éve vezetett jogsi nélkül, mire megcsinálta, és ahogy első napon a kezében volt a jogsi, akkor igazoltatták. Szerencse.
"Egyik ismerősöm jogsi nélkül segédmotorozott "
Ha a motor tervezési sebessége nem nagyobb mint 25 km/h és nem nagyobb mint 300 W teljesítményű, akkor még sisak sem kell rá, nappal pedig mellény sem. A mellény a műszaki hibás jármű elhagyása, illetve olyan jármű vezetése esetén kell aminek a megvilágítása egy autóénál kisebb teljesítményű, mindez nappali időszakon kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!