Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha jogsi nélkül megyek motorra...

Ha jogsi nélkül megyek motorral akkor elsőre is megbüntetnek?

Figyelt kérdés

Már 1,5 éve motorozok folyamatosan és eddig egyszer sem igazoltattak. Tudom a kreszt meg minden csak még nem volt időm letenni a jogsit.

Unokatesómat tegnap kapták el, jogsi nélkül. Nem csináltak semmit csak azt mondták, hogy tolja haza a motrot (majd a fiatalabbik rendőr megjegyezte, hogy ha messze lakik akkor nyugodtan üljön vissza ha már nem látják). Most ez így működik vagy csak jófejek voltak a rendőrök?

2013. ápr. 21. 14:02
 1/8 anonim ***** válasza:
66%
Szomorú, hogy így működik. De lehet, hogy neked nem lesz ilyen szerencséd, és vaskos büntetést kapsz majd. És ha netán balesetet okozol, akkor ez súlyosbító tényező lesz.
2013. ápr. 21. 14:06
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem írtad mennyi idős az unokatesód!

Kölyök koromban többször elkaptak a rendőrök jogsi nélkül kismotorral. 13-14 éves korom között vagy 10x toltam haza az öreg Schwalbe-mat. A legtöbbször a szelepeket is kiszedették, hogy ne tudjak menni vele. :(

Aztán egy napon a gyámhivataltól kaptak a szüleim idézést. Mivel kiskorú voltam nem voltam büntethető, ezért nyilatkoznom kellett, hogy megjavulok. Akkoriban még az iskolámat is értesítették, így ott kaptam egy igazgatói intőt is. Ennyi volt a következménye, no meg a szüleimet fenyegették meg, hogy ha nem hagyom abba, akkor őket fogják megbírságolni.

Szerencsére kicsivel később betöltöttem a 14-et és levizsgáztam (ennyit az eltiltásokról).

2013. ápr. 21. 14:10
 3/8 anonim ***** válasza:

Csak jó fejek voltak,mert tudták,hogy a szülei fognak fizetni és nem ő.

A fiamat biciklin bűntették meg gyorshajtásért 10ezer ft-ra,mert lejtőn lefelé átlépte a 30-as korlátozó táblát:-))

2013. ápr. 21. 14:11
 4/8 A kérdező kommentje:

Mindketten 18 évesek vagyunk, tehát már minket büntetnek.

Köszönöm a válaszokat!

2013. ápr. 21. 14:49
 5/8 anonim ***** válasza:
Nemcsak jófejek voltak, hanem valószínű jó kedvük is volt... Kapsz kb. 2 év eltiltást plusz egy vaskos pénzbüntetést. De meg is érdemli, aki jogsi nélkül vezet. Óriási felelőtlenség. Gondolj bele, ha balesetet okozol és kiderül, hogy nincs jogsid, akkor mindenképpen te leszel a hibás. Ha meg személyi sérülés is történik, akkor minimum egy felfüggesztett.
2013. ápr. 21. 15:56
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen, 45eFt fixbírság, vagy feljelentésnél 90eFt fix pénzbírság.

Unokatesódnak szerencséje volt, kapott egy lehetőséget, de ez szabályellenes a rendőr részéről, mert neki kötelessége lenne a fixbírságot kiszabni. Ezért nem kell visszaélni a bizalommal, remélem tanultatok belőle.

2013. ápr. 23. 08:47
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyik ismerősöm jogsi nélkül segédmotorozott városon kívül, rendőrök megállították, és egyedül azt jegyezték meg, legközelebb vegyen fel láthatósági mellényt. :)

Másik ismerősöm már 2 éve vezetett jogsi nélkül, mire megcsinálta, és ahogy első napon a kezében volt a jogsi, akkor igazoltatták. Szerencse.

2014. ápr. 29. 12:25
 8/8 anonim ***** válasza:

"Egyik ismerősöm jogsi nélkül segédmotorozott "

Ha a motor tervezési sebessége nem nagyobb mint 25 km/h és nem nagyobb mint 300 W teljesítményű, akkor még sisak sem kell rá, nappal pedig mellény sem. A mellény a műszaki hibás jármű elhagyása, illetve olyan jármű vezetése esetén kell aminek a megvilágítása egy autóénál kisebb teljesítményű, mindez nappali időszakon kívül.

2016. ápr. 9. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!