Te is ott hagyod a kocsid/motorod járó motorral benne a kulccsal? Mi van ha valaki fogja, és elviszi?
Sétáltam kialltak a kocsival a garázsból, udvarból, nő kiszáll, jár a motor, benne a kulcs, és bemegy a garázsba, becsukni a házat.
Senki mem ült a kocsiban, és senki nem volt ott.
Most mi van, ha fogom, és elhajtok a kocsijával?
Te szoktál ilyet csinálni?
Falun lakom és nem forgalmas az utca tehát senki nem fog beülni ameddig becsukom a kaput.
Városban viszont sose hagyom magára a kocsit lezáratlanul.
A lakáskulccsomón és a céges kulccsomón is van egy másolt kulcs, csak kocsiajtót nyit.
Sokszor előfordult, és ha csak 3 méterre megyek a kocsitól, és jár a motor, mindig bezárom.
Ezeket szokták kifigyelni aztán előbb-utóbb hopp és nincs autó. Több ismerősöm is így járt.
Én reggel kiállok, járatom a motort, de a kapu ilyenkor még zárva van. Amikor kimegyek a kapun, odaállok rögtön mellé, úgy, hogy csak a vezető oldali ajtó nincs zárva és becsukom a kaput. Ha valaki bevállalja, hogy 1,5 méterre tőlem beugrik a kocsiba és elindul... hát nem valószínű
Ti tudjátok, nekem nem fáj kihúzni a kulcsot arra a fél percre sem, amíg bezárom a garázst. A mi környékünk középosztálybeliek lakta rendezett külváros, mégis vittek el garázst nyitó szomszédtól így kocsit, még a vérzivataros 90-es években. Apám már akkor megtanított arra, hogy mindig ki kell húzni a slusszkulcsot, ha kiszállok, pedig hol voltam én még akkor a jogsitól...
Benzinkúton meg aztán különösen okos dolog nyitva hagyni a kocsit - hiába van bekamerázva, sima ügy egy GPS-t, mobilt vagy rádiót megfújni másodpercek alatt
Keresztapámtól régen így lopták el a Passat-ját. Aztán utána rohant, belekapaszkodott a kocsiba, az aszfalt pedig jól lehorzsolta menet közben a lábát, miután szétszakította a nadrágját.
A kocsi természetesen nem lett meg soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!