Az egykerekezés (motorral) szabálytalan? Mennyire büntetik?
Csak érdeklődésszinten, ha nem veszélyezetetek senikit, nem forgalmas úton egykerékre áll a motor, azt tiltja a KRESZ? Ha igen, akkor ponosan milyen szabály?
És ha szabálytalan, akkor milyen büntetésre lehet számítani?
A közlekedésben résztvevőkre vonatkozó általános rendelkezések:
Aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon.
Nem büntetik ha látják hogy nem szándékos volt, egyébként nekem a 3 év alatt egy honda cbr-el soha sem volt "véletlen" egy kerékre emelkedés, pedig első nagy motorom, előtte robogóm volt meg egy 500-as kis tanuló túra féleség
Az egy kerékre állás csak hirtelen nem átgondolt gáz adásra ad okot, amiből a tapasztalatlanságot is leszűrik
Egy szóbeli dádára lehet számítani, mert valamilyen szinten veszélyezteted a másikat
27/f
Ha nem veszélyeztetsz senkit akkor nem büntetnek meg. Erre az az egyszerű magyarázat hogy akkor nem veszélyeztetsz senkit amikor rajtad kívül más nincs a környéken, még rendőr sem, tehát eleve nincs aki megbüntessen.
Viszont ha van rendőr a közelben akkor ő már ráfoghatja hogy veszélyeztetted. Hasonló ez mint mikor azért büntetik meg a biciklist mert menet közben nem fogja a kormányt, vagy az autóvezető telefonál vezetés közben.
"Az egykerekezés (motorral) szabálytalan?"
Gondolom nem lehet szabálytalan, hiszen irányjelző hiányában kinyújtott karral kell jelezni a kanyarodási vagy előzési szándékot, ahhoz pedig csak el kell engedni a kormányt!
Kedves utolsó! Egykerekezésről volt szó, nem arról, hány kézzel fogod a kormányt! Az egykerekezés azt jelenti, hogy a motor kerekei közül az egyik (tipikusan az első) nem érintkezik az úttesttel, hanem a levegőben van.
Cinkes, hogy ezt is meg kell magyarázni.
Jóvanna, előjött a diszlexiám! Vagy csak szövegértés gondjaim vannak!
:D
Isten bizony egykezezést olvastam!
"Isten bizony egykezezést olvastam!"
Komoly bűnöd megbocsájtva. ☺
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!