Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ki volt a szabálytalan?

Ki volt a szabálytalan?

Figyelt kérdés
A körforgalom előtt hosszú sor állt, amikor rám került a sor behajtottam, balról nem jött senki, amikor beléptem a körforgalomba, a tőlem bal oldalon lévő utcából is behajtottak, majd hatalmas fékezés b*zmegezés... Szerintem nekem volt elsőbbségem, mert én már bent voltam a körforgalomban, mikor ő a vonalon kívül volt. Ő viszont balról jött, nagy sebességgel. Hogyan értelmezitek a helyzetet?

2012. szept. 28. 13:41
 1/5 tetro ***** válasza:
Az életben nem tudnád bebizonyítani, hogy te hajtottál be előbb. Nem hajthatsz be autó elé, aki benn van körforgalomban, már pedig védett útvonalon haladt, amikor te elékeveredtél. Mondjuk nem is értem, ha te hamarabb hajtasz be egy később lévő behajtón, akkor egyáltalán hogy találkozhattatok?
2012. szept. 28. 13:56
 2/5 anonim ***** válasza:

így már én is jártam,

nagyképű fiatal gyerek volt ,céges fehér kis furgonnal,

nagy sebességgel berepült a körforgóba,én meg még kis sebességgel mentem bent a körforgóban,

és ő majdnem oldalba durrantott,

dudálgatott,meg járt keze-lába,de hát én nem voltam szabálytalan,csak lassabb mint ő ,

egyébként ilyen szitu ,csak az olyan körforgiban jön össze,ahol nagyon közel vannak egymáshoz a behajtók,

2012. szept. 28. 14:33
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha vonalon kívül volt és nem közvetlen elé vágtál be,továbbá előbb voltál bent,mint ő akkor nem voltál szabálytalan. Eleve körforgalomba nem ezerrel kell beesni.
2012. szept. 28. 14:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha ebből baleset lett volna, csak egy gyakorlott helyszínelő jelentése húzhatna ki a felelősség alól, holott nyilván nem a te hibád, ha valaki a megengedettnél nagyobb sebességgel érkezik a körforgalomba. Csak ezt bebizonyítani nehéz.

Tanulság: expect the unexpected...

2012. szept. 28. 15:04
 5/5 A kérdező kommentje:

#2-es, a te helyzeted szinte teljesen ugyanaz mint az enyém. A forgalom megállt a körforgón belül egy pillanatra, ezért nem lehetett haladni, és akkor esett be.

Köszönöm a válaszokat!

2012. szept. 28. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!