Nektek mi a véleményetek arról hogy az idősek is vezethetnek?
Én meg a 14 éveseket takarítanám le az útról. A tatákkal kevesebb a baj. Ők már nem is igen ülnek volán mögé. Én nem félek hogy belém jön egy öreg mert jók a reflexeim erős az autóm... de általában minden ember a szembejövö elöl elkapja a kormányt. Szóval kiszelektálódnak az árkok és fák által azok akiknek már nem kéne hogy vezessenek.
Én inkább a takony bebogyózott beivott apuci autójával vagánykodó fiataloknak mondanám hogy lazíts még vagy pár évet ha egy 2tonnás 200 lóerős fegyvert kap a kezébe.
Nekem az öregekkel semmi bajom. Ti meg már minden 40 évest lelőnétek legszivesebben. Magyarországon 30-40 évesek közt leg nagyobb az infartusos elhalálozás.Én 30 vagyok hivatásos jogsival. engem nem akartok még temetni?
Nem az idősek okozzák a sok balesetet, pont, hogy a fiatalok szoktak felelőtlenül vezetni.
Szerintem minden ember el tudja dönteni mikor jut el arra a szintre, hogy már ne vezessen. Az én nagyapám már évek óta abbahagyta, saját belátása révén.
A híreket nézve inkább a nők, felelőtlen fiatalok, idősek csak extrém marhaságokat csinálnak ritkán, ők inkább már csak akadályozzák a forgalmat, és idegesítőek, de balesetet ritkán okoznak.
Komolyabb pszichológiai teszt kellene, meg sokkal keményebb rutin.
Sosem értettem, ha a KRESZ-t olyan keményen számon kérik, a többit ugyanakkor miért nem?
Te mit kepzelsz kerdezo? Nem tom mennyi a nyugdij hatar... 65?
De 45 el vege a jogsinak? Es ha csak kocsival tud menni dolgozni? :@
Sztem mindegy a kor egyreszt: igen sok ember van ugy h friss jogsival, azt hiszi mindent tud...
Masreszt hetvegi vezetok , telen kocsit lerako, ha muszaj mennie sokkal rosszabb...
55 el megy mindehol, te mennel, idobe indulsz, de meg erosebb, se lehet elozni, en leg is nem megyek bele.
De mikor mar 30 perce koveted, es oda kell erned ceges dologra?
Na azert idegesitoek... Jobban utalom mint a racereket.
Élből korlátozni kor alapján szerintem sem kellene.
De szigorúbb vizsgálat jól jönne. Ott van pl Nagyapám, 80 éves és még vezet. Nem annyira borzalmasan rosszul, de a 80 év azért már látszik. Meg ugye sötétben már nem vezet, de ami a legnagyobb baj, hogy a szomszédaival történő pereskedésre arra nem sajnálja a pénzt, de egy új szemüvegre igen. Szóval az ő és a Nagymamám (aki sajnos már elhunyt) régi szemüvegeit használja, ott van az asztalon vagy 6-8 db, és természetesen egyikkel sem lát rendesen. Na ez nagyobb baj vezetés közben :D Az orvosi vizsgálat hatására legalább kötelező lenne szemüveget csináltatnia, sokat javítana az ő biztonságérzetén is. Ráadásul csomó akció van szerte a városban, hogy 13e Ft-ért komplett szemüveg, meg mittudomén. Persze azok a keretek nem tetszenek neki, amik az akcióba tartoznak, de a felesége jól láthatóan női kerettel rendelkező szemüvegét szemrebbenés nélkül felteszi akár utcán is, ha éppen azzal jobban látja, amit el kell olvasni. Szóval a női keret az nem égő, de a bolti új keretek már nem tetszenek...ki érti ezt? :D:D
"45-50 évig lenne jobb a korhatár."
Megvesztél? 38 vagyok, már csak hét évet vezessek kamionosként? És aztán? Ki tartaná el a családom? 45 éves koromra, ha így haladok lesz közel 2.5 millió kilométerem, a legjobb korban, legnagyobb rutinnal hagyhatnám abba. Egyébként felőlem oké, nyugdíjba megyek, csak tartson el valaki.
Ismerek 63 éves kollégát, aki fiatalokat megszégyenít munkában, tökéletesek a reflexei, hatalmas a rutinja.
A PÁV egy marhaság, lehúzás, mint annyi minden Magyarországon, külföldön nincs is.
Én inkább az látom problémának, ha az idős ember ritkán vezet. Márpedig a többség már anyagi okból is ritkán vezet. Lassulnak a reflexei, de ezt rutinnal, önismerettel lehetne pótolni, de aki nem vezet, annak ilyen nincs. Hányszor hallani: ennyi és ennyi éve vezetek, jó de az hány km papa? Ismertem olyan nőt, aki hencegett a 30 éves jogsijával, de olyan régen nem vezetett, hogy órákat kellett venni oktatótól, mert nem mert kocsiba ülni, mikor szüksége lett volna rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!