Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Minimum mennyivel kell menni...

Minimum mennyivel kell menni autópályán?

Figyelt kérdés
Egy éve van jogosítványom, de saját autóm csak egy hete, így nem vagyok túl gyakorlott és autópályára még nem mentem. Holnap viszont Szegedről Budapestre kell mennem. 80-90 körül érzem még biztonságban az autót, ez nagyon kevés? Mit javasoltok? Kerüljem inkább el az autópályát?
2013. nov. 18. 10:51
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
52%
Én csak annyit mondtam, a kamionok jellemzően nem mennek többet 90 - nel. Tizenhárom éve csinálom, tudom mennyivel megy egy kamion, 99 % - uk 89 - 90 - re van belőve, egyszerűen nem megy többet, egy kivétel van: lejtőn el lehet gurítani, de saját maga nem megy 90 felett. Ebből logikailag következik, hogy ha valakit megelőznek mégis, akkor az lassabb ennél.
2013. nov. 21. 10:01
 42/46 anonim ***** válasza:
0%
Mennek azok többet is. A büdös nagy Alföldön nem egyszer mentem már kamion mögött 100-105 között, sima főúton.
2013. nov. 21. 19:02
 43/46 Beviz Elek ***** válasza:

Azt rászámoltátok hogy a kocsi többet mutat mint valóban megy? Illetve akerékméret is gyári? Azzal is elmehet 1 pici. Amúgy van ami többet megy, de nem jellemzö. Ültem olyan Ivecoba amiben gyárilag sem volt korlátozás.

Amúgy lehet hogy simán megelöztek, de ha a rendör meglátja, akkor megszívja

2013. nov. 21. 20:49
 44/46 anonim ***** válasza:
69%

Ácsi, ha jól olvasom talán csak én vagyok itt ténylegesen kamionos. Tőlem nem fogsz tudni semmi személyeskedőt idézni, mert alapelvem, hogy olyan hangnemben kommentelek, ahogyan az életben, személyesen is tenném. Tényeket állítottam, amiket biztosan - vagy legjobb tudomásom szerint biztosan - tudok. A mai kamionok nem mennek 90 felett - ritka kivételektől eltekintve. Többet nem írom le, mindenki azt hisz amit akar, én ezt csinálom több mint egy évtizede, ezért fizetnek, tudom mekkora átlagsebességet lehet elérni, milyen fogyasztással, mekkora rakománnyal, mit figyel a hatóság, miért büntetnek, meg mindent ami ezzel jár.

Hölgyekkel mindig kifejezetten előzékeny vagyok, de attól még vitatkozni lehet. Miért ne lehetne? Azért érek rá, mert itthon vagyok a feleségemmel, aki ezekben a napokban, hetekben fog szülni. Ő is vezet, bár nem szereti ha menet közben belekotyogok, de elfogadja a tanácsaimat.

2013. nov. 22. 07:28
 45/46 Dörmögő ***** válasza:

HakapesziM

Gratula a picihez.☺

2013. nov. 22. 07:35
 46/46 A kérdező kommentje:

HakapesziM, nem neked szólt a kommentem, előtte írta valaki, de lehet,hogy félreértettem és rád gondolt.

Nagyon eltértünk a tárgytól, ha nem baj, ezúttal nem köszönök meg semmit. Sziasztok.

2013. nov. 22. 10:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!