Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Minimum mennyivel kell menni...

Minimum mennyivel kell menni autópályán?

Figyelt kérdés
Egy éve van jogosítványom, de saját autóm csak egy hete, így nem vagyok túl gyakorlott és autópályára még nem mentem. Holnap viszont Szegedről Budapestre kell mennem. 80-90 körül érzem még biztonságban az autót, ez nagyon kevés? Mit javasoltok? Kerüljem inkább el az autópályát?
2013. nov. 18. 10:51
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
43%
8. Had aggódjak én magam, hogy mikor büntetnek meg meg mikor nem. Ám én is hordtam élő állatokat, nem kutyát, hanem 30 - 40 tehenet, meg 1000 malacot, még Szibériába is elvittük őket, úgy vertük 90 - nel mint annak a rendje. Ez nem ok a cammogásra. Pályán senki ne menjen 85 - 90 alatt, ha nem képes erre, menjen főúton, még útdíjat is megspórol.
2013. nov. 18. 11:52
 12/46 anonim ***** válasza:
80%
tapasztalatból mondom, hogy az 5-ös főút, vezetéstechnikai szempontból nézve, sokkal veszélyesebb!
2013. nov. 18. 11:53
 13/46 A kérdező kommentje:
hurrá.
2013. nov. 18. 12:06
 14/46 anonim ***** válasza:
72%

A kérdésedre a válasz:

Nincs megengedett legkisebb sebesség. Még ajánlott sincs. Ami van: csak olyan gépjárművel szabad autópályán közlekedni, amelyik sík úton, önerőből alkalmas 60 km/óra sebességre. Olvasd el gondosan, mert fontos a megfogalmazás megértése. Tehát nem jelenti azt, hogy ennyivel kell menni.

Ez a kérdés egyik fele.

A másik: az is le van írva, hogy a forgalom indokolatlan és nagy arányú zavarása tilos.

Az indok nem lehet, nézegetem a tájat, a lányokat, sétálok stb.

De indok lehet: rutintalanság, törékeny áru szállítása, kisbaba, kevéssé stabil autó, rossz burkolat, csúszós út, sűrű köd, torlódás.

Nemegyszer mentem már 20-30 km/óra alatt is szabályosan.

Ha műszaki hiba miatt nem képes az autó nagyobb sebességre, akkor az első helyen le kell hajtani.

Pár éve vezetek én is csak. Hidd el, egy autópálya semmi a Pesti belvároshoz képest.

Arra figyelje, hogy tükröket használd, ha sávot váltasz, nézz be a holttérbe is. Kormányt finoman kezed. Lapos szögbe menj át a másik sávba.

2013. nov. 18. 12:24
 15/46 Dörmögő ***** válasza:
34%
Lehet hogy szabályosan mehetsz 70-80-nal is, de mégha a kresz szerint szabályos is de a mögéd beszorult kamionosokkal nagy kiba szás.
2013. nov. 18. 12:32
 16/46 anonim ***** válasza:
49%
Menjél pályán, tartsd a 110-ez tempót. Meglátod, pályán a száztíz a széles sávok és a keresztforgalom hiánya miatt teljesen más, mint városban, vagy a Nagykőrösi úton. Őszintén szólva Szegedig az életedet el fogod unni az ötösön kilencvennel... Az ötös főút felejtős, ÉLETVESZÉLYES a magadfajtának. Ott azok mennek 110 körüli átlaggal, akik sajnálják a pénzt a pályamatricára. Köztük kamionosok is. (TGK-sok biztos) Ott beragadsz egy pótos IFA mögé, hipp-hopp börtönben találod magad, mert belekényszerítesz olyan előzésbe másokat, amibe nem kellene belemenniük, kizárólag a te tehetségtelenséged miatt teszik ki magukat egy nagyon veszélyes helyzetnek. IRÁNY A PÁLYA, NE PARÁZZ, VEDD FEL A FORGALOM RITMUSÁT, NÉZD GYAKRAN A TÜKRÖT. Csak lazán, mint a kazán.
2013. nov. 18. 12:44
 17/46 anonim ***** válasza:
0%

Sztem ha 70 el tartasz 10 kamiont, ne csodald ha vmeik, bedurranik belsobe, vagy kimegy utannad ha kimesz pihenobe.

Ezt en vmennyire meg is ertenem...

1x pest fele kaptunk olyan zuhet h a 150-160 bol 50 re lassult a belso sav is, vkik ki is altak a sorbol.

De normal idoben ne szivasd a nepet :)

2013. nov. 18. 12:46
 18/46 A kérdező kommentje:
Fel kell mennem Pestre, nem másokat akarok hobbiból szívatni, ti nem vagytok normálisak. Még,hogy én megyek börtönbe, mert valaki szabálytalanul előz? Az eszem megáll.
2013. nov. 18. 13:41
 19/46 anonim ***** válasza:
59%

Ne húzd fel magad azokon akik bunkók! Egyszer úgy is kell autópályán haladnod, most itt a lehetőség, próbáld ki!

Ha esetleg nagyon gáz lenne, még lejöhetsz róla (igaz, kifizetted a pálya díjat).

"Ami még messze van, jöhet 200 fölött is."

"1x pest fele kaptunk olyan zuhet h a 150-160 bol 50 re lassult a belso sav is, vkik ki is altak a sorbol."

Miről beszélünk? Most nem az elmebetegekhez kell hasonlítani a dolgokat!

Nehogy már a kérdező alkalmazkodjon a szabálytalankodókhoz! Miért menne valaki 160-200-al?

"Had aggódjak én magam, hogy mikor büntetnek meg meg mikor nem"

Tőlem. Legfeljebb vagy veled, vagy akit lelöksz viszont találkozom a boncasztalon. Nap mint nap fordulnak meg ilyenek nálam. Te tudod.

"úgy vertük 90 - nel mint annak a rendje."

Én nem mondtam, hogy a kutyákkal cammogok. Csak hogy volt egy felső határ, amit a főnök megszabott. (120 km/h, különben jött a levonás a fizuból)

Amit ugye bőven meg lehet haladni németben. Ezért írtam, hogy voltak bunkók meg voltak megértőek.

2013. nov. 18. 13:54
 20/46 anonim ***** válasza:
17%

Na figyelj kispajtás, ne kezdj itt durcizni, mert ezzel a mentalitással pszichikailag alkalmatlan lennél a vezetésre.

Ha nem tudod elhatározni már előre, hogy olyan tempóval fogsz menni, hogy legalább a kamionokat ne tartsd fel (írtam, hogy állj be vonatozni az egyik mögé), akkor menj busszal. Szabály ide, szabály oda, az alulmotorizált, régi 70-80-nál többre nem képes teherautókat is simán megelőzik a kamionok. És hidd el, van annyi rutinjuk, hogy lehet hogy nem férne közé az kezed amikor kisorol mögüled, vagy visszajön eléd. Ha a lassúságra még rá is játszol, akkor esetleg készülg fel egy olyan látványra, hogy az orrod előtt egy aláfutásgátló, a belső tükörben egy nagy hűtőmaszk, balra meg egy félpótkocsi kerekei... ha akarnak, ki__aszóst játszani ők is tudnak...

Szóval vagy mész annyit amennyit ők (ne azt a k__va órát bámuld ott előtted, úgyis csal felfelé), vagy el se indulj. Ha feltartod őket, meg fognak előzni. Percenként kb. 2. Tényleg ezt akarod?

2013. nov. 18. 14:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!