Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Minimum mennyivel kell menni...

Minimum mennyivel kell menni autópályán?

Figyelt kérdés
Egy éve van jogosítványom, de saját autóm csak egy hete, így nem vagyok túl gyakorlott és autópályára még nem mentem. Holnap viszont Szegedről Budapestre kell mennem. 80-90 körül érzem még biztonságban az autót, ez nagyon kevés? Mit javasoltok? Kerüljem inkább el az autópályát?
2013. nov. 18. 10:51
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
31%

Igen, csak az a különbség, hogy téged 120 - szal könnyen leversenyeznek a gyorsabb személyautók az autobahnon, aki meg 75 - 80 - nal ereszti az meg feltartja a kamionokat, s rövid idő alatt iszonyú sor lesz, és akad nem egy, aki a tiltás ellenére is előzni fog. Nem is a lassú haladás a legfőbb gond, hanem az, hogy az ilyenek általában nem is tudják tartani a sebességüket, ingadozik 70 és 90 között, s ehhez 40 tonnás autóval igazodni nehézkes, s sok üzemanyagot is jelent. Le fogják hagyni a kollégák az ilyen lassú autóst ha tilos előzni ha nem. Ilyenkor meg a többség észbe kap s elkezdi nyomni, tud ő gyorsabban is menni ám, de a kamion 90 - nél leszabályoz, a sofőr visszaáll a tötymörgő mögé anyázva, s idővel kezdődik megint a 80 - 90 - es ingázás. Így szokott lenni.

Én is voltam kezdő, 17 évesen szereztem jogsit. De tartom, aki nem tud legalább 100 - 110 - et menni normál időjárási körülmények között pályán, inkább menjen főúton.

2013. nov. 18. 14:06
 22/46 Beviz Elek ***** válasza:
0%

Ne alkalmazkodjon a kérdezö a szabálytalankodókhoz? Én jobban féltem a tyúkszaros életemet, minthogy kivágjak egy gyors autó elé "mer' émmá biztos nem alkalmazkodok ehhö".

Hát én alkalmazkodok és ha elment, sávot váltok.

Miért is gondolom, hogy egy autó akár 200at is mehet a pályán? Ööö.. azért mert láttam. Nissan GT-R az M0-n csak egy csík volt. Meg egy valami az M5ön. Az elé ki is mentek "mer' messze vót", majd pár mp múlva a fószer rántotta vissza a kormányt mert a másik már a seggébe volt. És ez böven 200 fölött volt.

Persze nem kötelezö alkalmazkodni, csak legyen valaki aki kimos a szarból ha te nem tudsz mozogni.

Hozzátenném: nem a gyorshajtóval van a baj, hanem aki nem tudja használni a tükröt

2013. nov. 18. 14:12
 23/46 anonim ***** válasza:
sajnos tényleg elég sok ember jön ki az ember elé, mikor haladni akar a belsőben. és nem kátszáznál, hanem 140-nél.
2013. nov. 18. 14:28
 24/46 anonim ***** válasza:
40%

160 nal mentem, elmebeteg vagyok! Ok :)

A srac se tulzott a 200 al, engem is vittek mar tobbel is...

Lehet szepiteni, alomba ringatni, attol meg ez van.

Amugy meg pest se gazos, bar ott (is) vannak bizonyos autok amikkel konnyebb besorolni, nem lep le a gyalogos inkabb ele :D

2013. nov. 18. 14:30
 25/46 A kérdező kommentje:

Egy fiatal, kezdő vezető lány segítséget szeretne kérni, de nem kap.

Nem akarok beilleszkedni az autós társadalomba, hanem el akarok jutni A-ból B-be úgy, hogy vállaltan kezdő vagyok és épp azért tettem fel a kérdést, mert normálisan szeretném letudni az utat. Köszi szépen,hogy a halálomat jósolgatjátok. K.rvára megnyugodtam. Legszívesebben vonattal mennék, de ezt a kocsit fel kell vinnem. Hihetetlen,hogy látatlanban ilyen rosszindulatúak néhányan.

Igen, félek. Sajnálom, hogy rossz érzésem van az úttal kapcsolatban és hogy rohadtul semmi tapasztalatom, de b.sszatok le miatta, hogy majd a jövőben valakit feltartok.

2013. nov. 18. 14:31
 26/46 Dörmögő ***** válasza:
82%
Figyu. Én azt tudom tanácsolni hogy hogy haladj a külső sávban, és vedd fel nagyjából a sáv ritmusát. Az a legbiztonságosabb mikor hasonló sebességgel közlekednek az autók. Az veszélyhelyzet lehet ha egy autó sebessége nagyban eltér a többiétől. Lehet ez az eltérés gyorshajtás, és lassú közlekedés egyaránt. Maradj a külső sávban, lődd be a sebességed 100-110-re, és túl sok baj nem lehet. Mindent összevetve az autópálya párhuzamos közlekedés lévén sokkal biztonságosabb mint akármelyik főútvonal.
2013. nov. 18. 14:39
 27/46 anonim ***** válasza:
70%
Én eddig nem bántottalak, most sem teszem, de ez a mondat mellbe vágott: „Nem akarok beilleszkedni az autós társadalomba”. Ennél rosszabbat nem írhattál volna.
2013. nov. 18. 14:44
 28/46 anonim ***** válasza:
54%

Figy, sztem epp h segitettunk, hazudhattunk volna neked 1 alom vilagot, aztan jott volna a hideg zuhany.

A tukrot nem hiaba irta, nem biztos h egeseges ha hatulrol eltalalnak +100 al.

Ez nem jatszoter, eszen kell lenni!

2013. nov. 18. 14:58
 29/46 anonim ***** válasza:
56%

Menj fel kocsival, és hagyd dolgozni Darwint...

Jöttek normális válaszok is, azokat meg sem láttad. Hülyeségeket kiragadtál, felfújtad őket, és elkeztél rajta rugózni meg hisztizni.

"Egy fiatal, kezdő vezető lány segítséget szeretne kérni, de nem kap. "

Nem picinyem, itt nem egy pici tündibündi riadt lányka kér segítséget, hanem egy b_atlan h_yep_sa hisztizik azon, hogy nem azokat a válaszokat kapta, amiket előre elképzelt.

2013. nov. 18. 15:00
 30/46 anonim ***** válasza:
86%
Ne bántsátok szegényt. Kérdező, azt vedd észre, hogy itt a többség segíteni akar. Minden kezdőben van némi egészséges feszültség, izgalom ha elsőre vág neki egy "hosszabb" útnak. Az autópálya a legbiztonságosabb útféle, itt a legkevesebb a baleset. Ehhez azonban az szükséges, hogy alkalmazkodjunk (ez minden közlekedési helyzetben fontos) a közlekedő partnerekhez. Az autópálya nagy sebességű, tartós haladásra való, arra találták ki. Ezért mondtuk többen, hogy 90 - 100 alatt lehetőleg - ha a látási, időjárási viszonyok jók - ne hajts, mert akkor feltartod a kamionokat, ők ezért előzésbe kezdenek és ez, jóval veszélyesebb lehet, mint neked egy kicsivel gyorsabban menni. És bizony, részévé kell válnod az autós társadalomnak, főleg ha biztonságosan akarsz A - ból B - be eljutni. Hiszen erről szól az egész mindannyiunknak, ez bizony társasjáték.
2013. nov. 18. 16:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!