Ha az autóval egyenes úton, GURULUNK, akkor többet eszik a kocsi?
Nem én vezetek,hanem a kollégám,és az a heppje,h sima egyenes úton 3-ba 4-be kicsit begyorsul és valameddig gurul csak a kocsival..meg h indulás előtt üresből le 2-be,és ugy 1-be teszi a váltót.
Hogy ezek a fura tevékenységek mennyire változtatnak a kocsin valamit?mert mintha sokat enne a kocsi(1.6 Opel F astra kombi)és ezek engem kegyetlenül idegesítenek,igaz szóltam már neki,de ő csak csinálja tovább:(:S
a válaszokat köszönöm...
Amivel sokat lehet spórolni, ha az ember mérsékelten gyorsít (de nem nagypapásan). Adott esetben megcsinálom én is, hogy 3 v. 4-ben gyorsítok, aztán gurulok, de ekkor kiteszem üresbe.
Indulásnál pedig én is előbb 2-es, aztán 1, mivel így nem reccsen, míg rögtön 1-be szinte kivétel nélkül. Kollégám ugyanezt csinálta az olasz autójával, róla jutott eszembe a kipróbálás, mivel egyébként nagyon óvatos váltást igényelt az egyesbe tétel.
hát nem saját hanem céges és a kollega vezeti,amúgy Opel astra F 1.6 kombi
és ugy veszem észre h többet fogyaszt így ....meg hát idegesítő,de NAGYON!!!!
Ne legyetek mar ilyen butak! Tisztelet a kivetelnek.
Csak jozan paraszti esszel gondolkodjatok, es mindjart rajottok, hogy mennyi az annyi.
Fogyasztas ugy lesz optimalis, hogy ahol lehet motorfekkel lassitasz (pl. latod, hogy piros a lampa, vagy lassu jarmut ersz utol, es nem tudsz kerulni, stb), utana mersekelt gazpedal allassal gyorsitasz, es egyenletes tempoban haladsz tovabb. Ez a felgyorsitok, es gurulok uresben pedig oltari nagy baromsag. Akkor egyreszt az alapjarati fordulatszammal is eget el uzemanyagot az auto (az enyem 0.7-0.9liter/ora-t ir ki, korulmenyektol fuggoen). Motorfekkel meg elvileg nem eget uzemanyagot, de azt csak akkor hasznald, amikor amugy is fekezned kellene. Nyilvan nem ugy kell veszfekezni, hogy 90-nel berakod 1-esbe :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!