Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha az autóval egyenes úton,...

Ha az autóval egyenes úton, GURULUNK, akkor többet eszik a kocsi?

Figyelt kérdés

Nem én vezetek,hanem a kollégám,és az a heppje,h sima egyenes úton 3-ba 4-be kicsit begyorsul és valameddig gurul csak a kocsival..meg h indulás előtt üresből le 2-be,és ugy 1-be teszi a váltót.

Hogy ezek a fura tevékenységek mennyire változtatnak a kocsin valamit?mert mintha sokat enne a kocsi(1.6 Opel F astra kombi)és ezek engem kegyetlenül idegesítenek,igaz szóltam már neki,de ő csak csinálja tovább:(:S

a válaszokat köszönöm...

2009. nov. 11. 20:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
9%

Ha megy az autó és úgy teszi vissza 1-be az nem tesz jót neki hosszú távon.. bár én ezt csinálom a csajok előtt, visszab@aszom 1be és padló.

18f

2009. nov. 11. 21:06
 2/16 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, spórol-e így a kolléga, de vannak kétségeim.

Azt viszont tudom, hogy kegyetlenül idegesítő a mögötte haladónak. Én is szoktam találkozni ilyen "zsenivel" az utakon, és elég nehéz rájönni, ugyan miért lassul látható ok nélkül? De én is érdeklődve várom a hozzáértők válaszát, takarékos, vagy lökött az ilyen sofőr?

2009. nov. 11. 21:07
 3/16 anonim ***** válasza:

Az elektronikával vezérelt motorok motorféknél szinte nem fogyasztanak, gazdaságosabb, mint ha üresben gurulna, de szerintem ez csak lejtős útszakaszon ér valamit.Ha sima úton gurul,amit esetleg megspórolna, vagy még többet befektet az újabb gyorsításba.

"indulás előtt üresből le 2-be,és ugy 1-be teszi a váltót. "

Nem kamionos vagy kisteher sofőr volt véletlenül? lehet onnan ragadt ez a szokás, a kisteherek simán indulnak 2.ban ha nincsenek megrakva. Transittal tapasztaltam.

2009. nov. 11. 21:21
 4/16 anonim ***** válasza:
21:21 Az lehet hogy motorfékkel gazdaságos, de meg is áll a kocsi hamar. Én legalábbis úgy nem gurulni, hanem lassítami tudok (szoktam), haladni még nem nagyon sikerült.
2009. nov. 11. 21:40
 5/16 anonim ***** válasza:
Az először 2 aztán 1-et meg tudom érteni, nekem is F astrám van, egyszerűen úgy könnyebben beveszi az egyet, mintha alapból rögtön egyesbe tennéd.
2009. nov. 11. 22:42
 6/16 anonim ***** válasza:
Hát ha üresbe rakja és úgy gurul vele, az nem tesz jót a váltónak, tehát amit a benzinen spórolt, költheti a váltó javíttatására.
2009. nov. 11. 22:49
 7/16 anonim ***** válasza:

én mindíg mindehol 5 ösbe megyek, a váltómnak semmi baja, van hogy úgy váltok hogy 1-3-5. Aztán csak minimális gáz.

A fogyasztás nagyban függa kuplungtól, nálam pl xara kuplung, de egy ismerősőmnél is avégét járta, szorult meg midnen baja volt, kicserélte és majdnem 2 literrel visszaesetta fogyasztása a kocsinak!!

Előző kocsimnál meg a kézifék szivatott..

Állandóan beragand hiába volt kiengedve és érezhetően fékezte a kocsit.

Az autó rugózásán is sok műlik, dehát NEM a lengéscsillapítón, hanem a rugókon!!

Ha jó a rugózása a kocsinak és nem ráz mint a veszedelem akkor könnyebben tartja alendületet is!!

2009. nov. 12. 01:49
 8/16 anonim ***** válasza:
Gyerekek energiamegmaradás törvénye. Lehet, hogy motorfékkel az autó nem fogyaszt benzint, de lelassul a motornak meg ugyanúgy erőlködnie kell, hogy vissza gyorsítsa az autót, talán még nő is így a fogyasztása, mintha egyenletesen 90-100-as tempóval menne.
2009. nov. 12. 07:09
 9/16 anonim ***** válasza:
Egyszer volt egy olyan autóm, hogy a fájdalomnak sem lehetett üresből egyesbe tenni.Úgy volt csak hajlandó bevenni az egyest ha előbb kettesbe tettem és adtam egy gázfröccsöt és ezután.Lehet a váltókar volt elkopva.
2009. nov. 12. 17:12
 10/16 anonim ***** válasza:
1-3-5.....hu az erős.
2009. nov. 12. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!