Át lehet menni a sárgán, ha nem tudnánk időben megállni. Na de a piroson telibe?
Múltkor rendesen átmentem a piroson. Szégyellem is magam.
De 70 es táblás ilyen gyorsforgalmi úton, mentem előttem senki, ezért közel 70 el mentem. És beváltott előttem pirosra kb 1-2 mp múlva átmentem 70 el a kerszeteződésen.
Ezt nem lehetett volna ugye?
Sárgán át lehet menni, ha nem tudok biztonságosan megállni, de piroson?
Lehet meg tudtam volna állni, de ha 70 el el meg akarok állni 1-2 mp nyi távolságon belűl, szerintem akkorát kellett volna fékeznem, hogy a kereszteződés közepéig csúsztam volna.
De most törvényt szegtem?
Nem értem az ilyen kérdéseket. Zöld után sárga jön. Ha te átmentél telibe a piroson, akkor telibe xartad a sárgát.
Hát akkor vállald a következményeit is és ne ide gyere mentegetőzni.
Amikor felvillan a sárga akkor el kell döntened, hogy féktávon belül vagy kívül vagy. Ha helyesen döntesz, akkor ha kívül voltál, egy erősebb fékezéssel (nem satu) megfogsz tudni állni még a kereszteződés előtt.
Elmondom mi történt szerintem.
Megláttad a sárgát. Féktávon kívül vagy, de pirosra koncentráltál, így hát úgy gondoltad, még átérsz és közben mire odaértél a lámpa alá akkor váltott pirosra. Ez mindenféleképpen azt jelenti, hogy szabályt szegtél.
Tanuljátok már meg végre, hogy a sárga az nem zöld. Az azt jelenti, hogy ha már nagyon közel vagy akkor még átmehess. Nem pedig azt, hogy Ú SÁRGA, PADLÓGÁZ MÉG ÁTÉREK.
A rendőrség helyében én nem kamerázgatnám be a kereszteződéseket, meg eltörölném a piroson áthajtásért járó büntetéseket.
Helyette a fehér vonalakba, amik jelzik hol illik megállni beépítenék szögeket, amiknek a hegye menetiránnyal szemben van, mondjuk 20-30 fokos szöget bezárva az úttal.
Amint pirosra vált a lámpa, ezek szépen felcsapódnak.
Mindenki rögtön ki tudná számolni, hogy féktávon belül vagy kívül látja meg a sárgát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!