Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kedves Autósok! Azoktól...

Kedves Autósok! Azoktól kérdezem, akiket nem érdekel a gyalogos a gyalogátkelőhelynél. Miért nem álltok meg, és engeditek át a gyalogost?

Figyelt kérdés
Igazán érdekel, hogy a KRESZ betartása csak ebben a helyzetben nem fontos, vagy más eseteknél sem? Általában 3-4 autós enged át.

2013. júl. 15. 00:33
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

"Csak azt tudnám nyugaton miért tudnak mindig megállni az autósok, és nem szabályokon kibúvót keresve , meg "úgyse ugrik elém ha kedves az élete" felkiáltással áthajtani előtte??? Ott nem ez a balkáni ősember mentalitás van mint idehaza, hogy az én bunkóm nagyobb , itt csak fájdalmas büntetési tételekkel lehet nevelni az embereket szabálybetartásra."

Akkor te valami álom nyugaton jártál, én azt tapasztalom, hogy mindenhol ugyan úgy közlekednek az emberek mint itt. Számottevő különbség nincs.

2013. júl. 19. 19:26
 32/33 anonim ***** válasza:
ez így van...nyugaton se áll meg 10ből 10 autó...max ha itt 10ből 4 áll meg, akkor ott 10ből 6...egyébként én sem értem, hova sietnek egyesek...én ha sietek, autóba ülök, ha nem gyaloglok, és maximum ha épp a közeli buszmegállóba sietek a buszra, akkor veszem igénybe az elsőbbségem a zebrán...egyébként direkt úgy viselkedek, hogy az autós lássa, hogy nem élek az elsőbbségemmel...és nem, ez nem így működik, hogy a 80 éves marikanénit meglátom a járda másik szélén a zebra felé közeledve, és elindulok. a KRESZ-ben is benne van, hogy ha egyértelműen megállapítható, hogy nem kezdi meg az átkelést, mert mondjuk 5 méterre van még a zebrától, akkor az még nem átkelés, és gyalogos csalogatás címszó alatt el is vasalnának forgalmi vizsgán...
2013. júl. 23. 23:44
 33/33 anonim ***** válasza:

"egyébként én sem értem, hova sietnek egyesek...én ha sietek, autóba ülök, ha nem gyaloglok"

Talán semmi közöd hozzá ki hová siet, és képzeld ,nincs mindenkinek autója ,de azért még ugyanúgy ezer dolga akadhat ami miatt sietnie kell! És neki van elsőbbsége , ha a zebra mellett áll ez nem mérlegelés kérdése. Kőkemény büntetés és bekamerázás kellene a zebrákhoz is akkor rend lenne végre.

2013. júl. 24. 19:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!