Miért nem vezetik már be végre, örökre hogy egyik nap csak páros rendszámú másik nap csak páratlan rendszámú autók közlekedjenek?

# 11
Én kisvárosban lakom, és amíg egy pesti kilép a lakásból, és elsétál a 3 percre lévő metróig, majd leszáll a Tesconál addig nekem ugyanehhez át kell mennem a 11 km-re lévő másik városba. Arról nem is beszélve hogy mifelénk szombat-vasárnap még a busz sem jár, és ha el szeretnék menni valahová hétvégén a gyerekekkel akkor csak a kocsi marad mert a kicsit még nem is ültethetem biciklis ülésbe. Ha családlátogatást tervezünk hétvégén az gyalog másfél óra oda, másfél óra vissza babakocsival. Sétáljon annyit akinek 2 anyja van.

#15-ös: én meg 220 km-re lakom a metrótól:)
De - gondolom - 100 méteren belül feléd is megy egy még nem kigyulladt BKV-s busz - fél órán ként?
Mert felénk még az sem jár.

Te ezt komolyan gondoltad? Kismillió embernek van a s..géhez nőve végérvényesen a személyautó, többezer forintos benzinár esetén sem fogja letenni. Ki mer egy ilyen szabályt behozni? Égne fél Budapest, elhiheted :-)
Értem egyébként a problémádat, én is látom nap mint nap a dugóban, hány életerős fiatal férfi és nő csücsül az autókban hótegyedül, araszolgatva előre a klasszefemet hallgatva, mikor több alternatívája is lehetne (bartók rádió pl. hehe).
Mielőtt még valaki nekem esne, megelőzöm a problémákat. Tudom, mindenkinek:
- nagybevárásolnia kell mindennap,
- gyereket kell vinnie gyerek nélkül, egyedül utazva,
- sok cuccot kell szállítania mert építkezik,
- nagyok a távolságok, hát a transzbudapesti járat is egy hétig megy a fővároson belül,
- a tömegközlekedés büdös, tömött és még drága is,
- a biciklin leizzad és öltönyben nem lehet tekerni,
- nekednincsközödhozzáfizetemak..vasokadótabenzinneléseltartalak.
Valamit kihagytam?
Rendet kéne tenni a fejekben, párhuzamosan használhatóbbá alakítani a tömegközlekedést, hogy ne legyenek kifogások, és akkor nincs ilyen szélsőséges megoldásra szükség.
De már megint bilibe lóg a kezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!