Biedéztek a rendörségre, milyen esélyem van a lent emlitett képpel ábrázolt balesettel kapcsolatban?
Az 1-es számú autó soförje vagyok.. csúszós úton kifordultam a föútra ( 90km/h ), de nem tudtam gyorsítani, mert annyira csúszott az út, hogy nem gyorsult az autó.Sajnos kötelezö biztosítás nem volt az autómon.
Mit mondjak a rendöröknek? Mire számíthatok?
Elővesznek a stoptábláért, elsőbbség nem megadásáért.
Utána közlekedési baleset okozása miatt (örülj hogy nem történt személyi sérülés).
Végül, mivel a MABISZ nem jótékonysági intézmény, vagy kicsengeted zsebből a vétlen autós előírás szerinti (márkaszerviz, gyári alkatrészekkel, a lehető legkisebb értékvesztés miatt) javítását, vagy majd behajtják rajtad, ez esetben még a behajtási költség és a kamatok is rárakódnak.
Ezt már azért buktad, mert nem volt köteleződ.
Ezen felül STOP táblánál nem adtad meg az elsőbbséget. Ha a karambol 10 méterre történt a kereszteződésről akkor le sem tudod tagadni, hogy "kivágtál" a főútvonalon haladó elé.
Ha 70-el ment a 90-es táblánál akkor szinte semmi esély nincs arra, hogy kihozzák a másik felelősségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!