Miből gondolja valaki hogy tiszta havas úton betud venni egy kanyart 80-90 km/h sebeséggel?
Nem flegma kérdés ez, se nem lenéző. Velem is előfordulhat, bármikor, bárhol 1 pillanat alatt!
Ahogy bárkivel!
Tegnap esett hó, és lakott területen kivűl, mentem lassan, és előttem na nem előttem pont, de én értem oda segíteni 1 srácon, aki lerepült az útról és be az árokba.
Azt mondta nem ment gyorsan, olyan 70-80 körül, és megcsúszott a hátulja a kocsinak, visszakormányzott, majd belelépett a fékbe, és le a szembe sávnak az árkába.
Semmi baja nem lett szerencsére, csak behorpadt a kocsi eleje meg oldala egy kicsit. Még az árokba csúszott az autó, nem állt meg egyből.
Azt monmdta a sráv, nem érti, mert sokszor járt erre, és beszokta venni ezt a kanyart 100-110el is.
Ja, de gondolom nem friss havon, úgy hogy tegnap nem volt letakarítva egyáltalán.
Elfelejtettem megkérdezni, hogy miért nem ment lassabban...
Most az a kérdés merűlt fel bennem, hogy ok, csak annyi, hogy nem mérte fel rendesen a sebességet, meg az útviszonyt, meg blablabla...
De, miért fordul valakinek meg a fejében, hogy betud venni egy kanyart olyan nagy sebességgel, friss havon, úgy, hogy én még 30km/h val is megcsúsztatom az autót kanyarodásnál...
Vajon direkt akarta az autót csúsztatni vagy az ilyen tényleg véletlen?
Nem volt kellőképpen felkészült a vezetéstechnikája.
Csúszás esetén egyébként nem ellenkorményozni kell, hanem abba az irányba, amerre csúszik az autó és így visszaszerezni az irányítást felette. Megfelelő vezetéstechnikával még egy zéró elektronikás, bivalyerős régi farmotoros, léghűtéses 911-es Carrerával is lehet tempósan közlekedni még téli útviszonyban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!