Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miből gondolja valaki hogy...

Miből gondolja valaki hogy tiszta havas úton betud venni egy kanyart 80-90 km/h sebeséggel?

Figyelt kérdés

Nem flegma kérdés ez, se nem lenéző. Velem is előfordulhat, bármikor, bárhol 1 pillanat alatt!

Ahogy bárkivel!

Tegnap esett hó, és lakott területen kivűl, mentem lassan, és előttem na nem előttem pont, de én értem oda segíteni 1 srácon, aki lerepült az útról és be az árokba.

Azt mondta nem ment gyorsan, olyan 70-80 körül, és megcsúszott a hátulja a kocsinak, visszakormányzott, majd belelépett a fékbe, és le a szembe sávnak az árkába.

Semmi baja nem lett szerencsére, csak behorpadt a kocsi eleje meg oldala egy kicsit. Még az árokba csúszott az autó, nem állt meg egyből.

Azt monmdta a sráv, nem érti, mert sokszor járt erre, és beszokta venni ezt a kanyart 100-110el is.

Ja, de gondolom nem friss havon, úgy hogy tegnap nem volt letakarítva egyáltalán.

Elfelejtettem megkérdezni, hogy miért nem ment lassabban...

Most az a kérdés merűlt fel bennem, hogy ok, csak annyi, hogy nem mérte fel rendesen a sebességet, meg az útviszonyt, meg blablabla...

De, miért fordul valakinek meg a fejében, hogy betud venni egy kanyart olyan nagy sebességgel, friss havon, úgy, hogy én még 30km/h val is megcsúsztatom az autót kanyarodásnál...

Vajon direkt akarta az autót csúsztatni vagy az ilyen tényleg véletlen?

2013. febr. 11. 13:33
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
27%
Egy jo kocsival és jo gumival simán megyek én is 100al a hóban.A hiba az amikor ha megcsuszik az autó akkor görcsszerüen a fékre lépünk,ilyenkor jön az árok.Gázt adni és ellenkormányozni,ez a titok.
2013. febr. 11. 15:12
 12/23 A kérdező kommentje:
Azt mondta nem egyből lépett a fékre, hanem ellenkormányzott, akkor a másik oldalra csúszott meg a hátulja, és érezte, hogy itt nem fog sikerülni semmi, ekkor feküdt rá a fékre.
2013. febr. 11. 15:14
 13/23 anonim ***** válasza:
Az volt az egyik nagy probléma hogy beletaposott a fékbe :) másik hogy gyorsan ment. Az ilyen max a saját kárán tanul.
2013. febr. 11. 16:44
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Smacikám, menni én is tudok százzal hóban, nade úton tartani a kocsit és megállni, ha kell, az a művészet, barátom...
2013. febr. 11. 19:55
 15/23 szántóvető ***** válasza:
Smacilaci milyen autód van,hány Kg?
2013. febr. 11. 20:45
 16/23 Napkiraly ***** válasza:
fogalmatlan gyökér volt, ma reggel tele volt ezekkel az árok
2013. febr. 11. 22:15
 17/23 anonim ***** válasza:
Mert azt hiszi az autója mindent tud,mindentől megvédi.. Aztán amikor erre rájött hogy mégsem így van,akkor taposta a féket. Vannak akik jobban bíznak az autójukban mint saját magukban. Ha belőlük hiányzik a vezetési tudás,akkor majd az elektronika megoldja. Rosszul vélekednek.
2013. febr. 12. 09:34
 18/23 anonim ***** válasza:
passatom van összkerekes ,na persze nyárigumival meg egy rossz konstrukcioval nyilván nem száguldozik az ember a hóban
2013. febr. 13. 12:38
 19/23 anonim ***** válasza:

Tapasztalatlanság, idióta önbizalom, és az oktatás hiányossága. Ha ilyenkor szembejön valaki és lesodorja, akkor látjuk őt zokogni a hírekben, hogy mennyire megbánta.

Már nagyon rég bennem van, hogy már az oktatási szakaszban hiba van, elpapolnak mindent, hogy így meg úgy kell, ha ez meg az történik. Ilyenkor a még majdnem kamasz gyerek úgy veszi, mint egy tanári vagy nagyapós hegyibeszédet, mert ennél jóval többnek hiszi magát. A gyártók nyomják, hogy az autók milyen okosak/biztonságosak, látjuk a szuper törésteszteket, az már kevesekben tudatosul, hogy egy tempósabb városi forgalom sebességével, 60 km/h-val látjuk rongyolódni azokat.

Már iskolai szinten kellene egy gyakorlópálya, ahol a srácok megtapasztalhatják, hogy sz.rt sem tanultak a filmekből, és az autó elektronikája nem fogja Newton tételeit átírni.

2013. febr. 18. 08:13
 20/23 Beviz Elek ***** válasza:

Ha az emberek nem gondolnànak olyat amit nem tudnak megcsinàlni, akkor csak müszaki hibàbòl lenne baleset....

Ezen nincs mit hàborogni.... majd tanul belöle. A lènyeg, hogy senkinek nem lett baja.

2013. márc. 11. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!