hát azért ez számomra érdekes ... hogy lehet jogszabállyal ellentéteset kérni? hmmm, és hogy lesz abból büntetés? hiszen ha lekap a pályán a fényképező, akkor ugye az MKJ-sokat automatikusan szedik is ki rögtön, ott nem is nézik a sebességet.
nálunk jobb a helyzet akkor, mert itt ugyan a kutya nem nézi, hogy mennyivel mész itt vagy ott, és hát valljuk meg, pályán az a 160 rohamban nem olyan túl sok ...
2013. febr. 9. 10:16
32/38 sni válasza:
ez megint nem jó! Nem veszik ki alapból, kiküldik az üzembentartó szervnek, ott megvizsgálják az mkj jogosságát, ha okés, engedélyezve volt, akkor megy a megindokolt válaszlevél, ha nem, akkor fizet a sofőr!
2013. febr. 9. 11:10
33/38 anonim válasza:
rendben van, én nem így tudom, de oké.
na meg sok értelme nem lenne, hát el tudod képzelni azt, hogy mondjuk az orvosi ügyeletes autó miatt kiküldik a papírt, és nem igazolják le, hogy márpedig tutira indokolt volt? ez vicc kategória LENNE, ha így működne, de elég sok év tapasztalata alapján mondom azt, hogy én nem így tudom és látom.
2013. febr. 9. 13:05
34/38 sni válasza:
hát hozzánk szokott jönni a papír, a főnök kivizsgálja, és küldi a választ. de akkor mindenhol máshogy intézik, lehet, hogy csak te nem tudsz róla, hogy jött papír! csak azért írtam, mert van ismerös a közig bírság gyártóknál, ő is azt mondta, nem tudnak belenyúlni, küldenek ki mindent.
2013. febr. 9. 15:30
35/38 anonim válasza:
értem, akkor feltehetően ez nálunk olyannyira automatikusan megy, hogy még csak meg se kérdeznek egy autót se, mégis mi a frászért meg hova ment, és sorra igazolják vissza. mondjuk, tény, hogy kb képtelenség is lenne az ilyen fokú nyomonkövetés. én egyetlen egy esetre emlékszek csak, hogy rákérdeztek, mi a frászért száguldottuk végig a fél országot MKJ-val, de aztán abból se lett semmi különös, a szakmai indokoltságot elég nehéz azért kikezdeni.
2013. febr. 9. 19:40
36/38 kukaricsi válasza:
Ha meg különböztető jelzést használ szabad utat kell neki biztosítani ha volt szabad útja nem vagy köteles lehúzódni de illik ha akadályozod akkor nyilván le kell húzódnod akkor is ha csak villog !
2013. márc. 30. 10:47
37/38 anonim válasza:
utolsó:
bocs, de ez nem így van jogilag!
tehát oké, illik, egyértelmű, de jogilag csakis a fény és a hang együttes használata jelent elsőbbséget. a fénnyel max a tilosban parkolhatsz, semmi másra nem jogosít.
2013. márc. 30. 12:00
38/38 anonim válasza:
van a Kód1-2 és 3 az 1-es kód, az amikor normális sebességgel stb.. megy a 2 amikor kékfénnyel, ilyenkor csak figyelni kell rá, és a hármas kód amikor szirénázik is, de, ha pl tiszta az út, nincs sok autó, akkor nem kell szirénáznia, csak kereszteződésben/előzéskor/tartós szemben sávban haladáskor. De ilyenkor nem tudhatod, h miért csak villog
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!