Lendületből vontattam ki egy autót a hóból. Okozhatott ez kárt az én kocsimban?
Figyelt kérdés
Elakadt 3 srác (BMW 320) az árok mellett a nagy hóban. Próbáltam finoman, a kuplungot kimélve, lassan kivontatni őket (a kocsim (Laguna 1.8) elejére szereltem fel a vonószemet, de úgy nem ment, így közelebb gurultam az ő autójukhoz, és lendületből megindultam hátra így sikerült kirántanom őket a hó fogságából. A Rugalmas kötél bírta, az én kocsim kapott egy visszarántást a lendüket miatt...károsodhatott a kocsi váza? Megtekeredhetett?2013. jan. 14. 20:02
2/8 A kérdező kommentje:
És én a "megtekeredésről"...hogy valóban megtörtént megtudok valahogy bizonyosodni? Rossz uttartás, elúszik egyik irányba a kocsi, vagy bármi más? Ezmiatt nem akarom szerelőhöz vinni...vmi tipp?
2013. jan. 14. 20:06
3/8 anonim válasza:
Ennyit simán kibír egy autó. Nem lett baja. Sok eset van mikor tényleg csak így lehet kihúzni egy járművet a hóból, egynek se lesz baja az ilyesmiből.
4/8 Napkiraly válasza:
a kötélnek kisebb a szakítószilárdsága, mint a fémnek, így annak előbb kell elszakadni
5/8 A kérdező kommentje:
Hát ez ilyen rugalmas kötél, alaból 1, másfél méteres de 3-4 méterre is kinyúlik...am a srác is tolta neki a BMW-t, persze sokra nem ment vele, mert pont úgy ragadt a hóba...engem meg úgy visszarántott a kötél amikor ő kiszabadult...ezért gondoltam rákérdek...
2013. jan. 14. 21:20
6/8 anonim válasza:
Persze, hogy visszarántott, ha rugalmas, ez fizika, de ettől tényleg semmi baja sem lesz egy autónak sem.
7/8 anonim válasza:
Ha ennyitől baja lenne a váznak-kasztninak, hogyan védene meg egy frontális ütközésnél? Oké, más jellegű erőhatások ezek, de ha nem napi szinten adsz elő ilyen mutatványt, akkor sem a kasztninak, sem a motornak, sem a kuplungnak nem lesz baja.
8/8 anonim válasza:
Én automata kocsival használom a rugalmas kötelet..
Mindent bír, és nem rántja szét a kasztnit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!