Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Tampon/betét. Okozhatott...

Tampon/betét. Okozhatott görcsöket a betét?

Figyelt kérdés

Kezdetben betétet használtam hosszú évekig, nagyon görcsös volt minden menstruációm. Alig egy éve átálltam a tamponra, sehol egy görcs, azt hittem már, hogy megváltoztam, elmúlnak lassan. Ebben a hónapban vissza kellett állnom a betétre, mert nem voltam olyan helyen, ahol 3-4 óránként higiénikusan cserélni tudtam volna a tampont. Erre olyan görcseim voltak, hogy azt hittem, alig élem túl. Miért mindig a betétnél? Van összefüggés?

27/N

2012. szept. 17. 14:58
 1/7 anonim ***** válasza:
csak pszichikai
2012. szept. 17. 15:00
 2/7 anonim ***** válasza:

Hát én ilyenről még sosem hallottam!! NEm hiszem, hogy a betéttől lehet...nekem pont akkor fáj mikor tampont teszek be...

Lehet elhitetted magaddal és azért van ez!:)

2012. szept. 17. 15:02
 3/7 anonim ***** válasza:
Olyanról már hallottam, hogy van aki allergiás a betétre, mert nem bír valamit az anyagában, de az szerintem csak kiütéseket okozhat, görcsöt nem.
2012. szept. 17. 15:05
 4/7 anonim ***** válasza:
Inkább a tampon okozhat görcsöket, hiszen a betét kívül van a szeméremtesten.
2012. szept. 17. 15:05
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom miert, de en is kevesbe gorcsolok tamponnal. Lehet hogy veletlen, de akkor is igy van.
2012. szept. 17. 20:03
 6/7 anonim ***** válasza:
szerintem nincs
2012. szept. 21. 17:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Én is tamponnal mintha kevésbé görcsölnék.

De mondjuk nekem eleve a tampon sokkal komfortosabb, én már csak azt használok. Utáltam a betétet. Annyira kellemetlen érzés volt, amikor éreztem, hogy jön a vér, meg nem éreztem magam tisztának.

Szerintem nem okozhat görcsöket a betét, mert az csak kívülről érintkezik a testeddel. Lehet, hogy neked sem komfortos egyébként a betét. Nem lehet, hogy utálod a betétet, és attól esetleg kellemetlenebbül érzed magad? Én betéttel nagyon utáltam, amikor menstruáltam, egész nap csak ültem/feküdtem volna. Tamponnal szívesen megyek ide-oda.

22/N

2012. okt. 4. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!