Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi a véleményetek arról hogy...

Mi a véleményetek arról hogy a sárgán való áthajtásért is büntetnek?

Figyelt kérdés
2009. aug. 29. 01:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
63%
SÜNt annak a majomnak aki kitalálta! Biztos csuklik ő is meg a kedves mamája rendesen...
2009. aug. 29. 01:04
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem normális dolog, emiatt balesetek lesznek.
2009. aug. 29. 01:09
 3/16 anonim ***** válasza:
83%

A sárgát pontosan azért találták ki, hogy ha már nem tudsz biztonságosan megállni a keresztetődés előtt, akkor még átérjél, mielőtt oldalról elindulna a forgalom. Ezek után akkor satuval kellene megállni, ha megfelelő! sebesség mellett hirtelen vált a lámpa? Akkor is fizetned kell, ha a mögötted jövő ezért beléd rohan.

Teljes mértékig hülyeségnek tartom. De erről még nem is hallottam, ez komoly, mármint ezzel módosították a KRESZ- t mostanában?

Másrészt én igenis megbüntetném azt, aki a piros- sárgánál elindul. Miért nem bírja kivárni azt a fél másodpercet?

2009. aug. 29. 01:19
 4/16 A kérdező kommentje:
Igen van és teljesen egyetértek veled.
2009. aug. 29. 01:23
 5/16 A kérdező kommentje:
Amúgy a kreszt nem módosították, ütközik is vele, csak sárgán áthajtásért bírságolnak 50ezerre, aki annyira hülye hogy ezt nem látja át hogy hozhat szabályt?
2009. aug. 29. 01:27
 6/16 anonim ***** válasza:
49%
Nagy marhaság, én a piroson is átmegyek ha úgy érzem át tudok slisszolni, de erre nem vagyok büszke. A sárga épp arra való hogy akkor még szabad áthajtani, csak figyelmezteti azt aki 30 méterre jön hogy fékezzen, mert mire ő odaér már piros lesz. Nagyon logikátlan lenne ha tényleg büntetnék, mert ennyi erővel nem is kell sárga lámpa, hanem csak zöld meg piros...
2009. aug. 29. 03:43
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

KRESZ 9§ 3. bekezdés:

c) a kör alakú, valamint a nyilat vagy kerékpárt mutató folyamatos sárga fény a forgalom irányának megváltozását jelzi: az útkereszteződésnél - a kijelölt gyalogos átkelőhely, illetőleg a megállás helyét jelző útburkolati jel, ezek hiányában a fényjelző készülék előtt - meg kell állni; ha azonban biztonságosan megállni már nem lehet, az útkereszteződésen mielőbb át kell haladni;

Tehát eddig is meg kellett állni sárgánál, ez nem változott.

Viszont az, hogy kinek mikor biztonságos a megállás, az teljesen szubjektív! Van aki 100 méteren áll meg biztonsággal! Ki fogja eldönteni, meddig oké, és mikortól büntetendő?

2009. aug. 29. 08:24
 8/16 anonim ***** válasza:
08:24: ezt nem nehéz eldönteni. ugyanis feltalálták már a forgalmi vizsgát az autókhoz, így olyan autó, ami ha szabályos sebességgel közlekedik az meg KELL tudjon állni bizonyos távon belül. ÉS ha 50-es körzetben van, akkor más a sárga ideje, mint ha 70-es részen lenne. Ki van ez számolva + találva. A megoldás az lenne, hogy aki piroson megy már át csak azt büntetik. Aki sárgán azt értelmetlenség büntetni..
2009. aug. 29. 09:25
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha sárgán átmész, nem büntetnek. Ezt leírtam már máshol is. Mentem már át sárgán, nem egyszer, úgy, hogy ott volt a SÜNmobil nem messze, és leszarta. De volt olyan,hogy az előttem lévő bömi visszakapcsolt kettőt, és padlógázt nyomott, na, őt le is kapták.

Nem azért büntetnek, ha átmész, hanem azért, ha "Nna,ezt a sárgát még elkapom" ötlettől vezérelve még "elkapod".

2009. aug. 29. 09:34
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Így van. sárgán áthaladáskor nem büntetnek, csak ha sárga lámpánál nem állsz meg. De ez nem jelenti azt, hogy satut kell padlózni, hogy megállj előtte!
2009. aug. 29. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!