Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Büntettek itt már meg valakit...

Büntettek itt már meg valakit sárgán való áthajtásért?

Figyelt kérdés

Ha igen, fotóval vagy utána mentek a rendőrök? Mennyi volt a büntetés?

Nehezen tudom ezt elképzelni, mivel csak a gyalogátkelő villogására hagyatkozhatsz a lámpa váltásánál és amikor vezetsz, véleményem szerint nem azt figyeled. Másrészt nem értem miért nem lehet az osztrákoknál már bevált villogó zöld jelzést bevezetni? Úgy egyértelműen büntethető lenne.

Másik kérdésem, mi van akkor, ha én , amikor látom a lámpát még sárga volt, de mondjuk, amikor a kocsim félig átért már piros? Ma ilyen esetem volt szerintem a szentendrein, nem tudom, mi lesz ennek a végkimenetele, mert itt tele van trafival.

2011. nov. 1. 12:28
 1/9 A kérdező kommentje:
hol történt kérdésre a válasz: miután az árpádról lehajtok, még felüljáró és nagy kereszteződés előtt 1 lámpával
2011. nov. 1. 12:38
 2/9 anonim ***** válasza:
Beépített kamerákkal nézik és több fényképet készítenek.Ha akkor vált sárgára mikor már vonalba vagy a lámpával vagy túl közel ,akkor elvileg nincs bünti.Ilyen hely elég ritka,nekem a gps-be le van töltve az adatbázis és ha ilyen lámpa jön,sipít .Persze gondolom folyamatosan bővítik a bekamerázott helyeket.Én még nem kaptam erről büntetést.Villogózöld nem lesz mert pénzbe kerül és itt a pénz behajtása a lényeg.
2011. nov. 1. 13:29
 3/9 A kérdező kommentje:
hát remélem itt pont nincs :)kb 40-nel mentem, kb egy méterre voltam a lámpától, amikor láttam, hogy sárga és nyomtam neki egy kis gázt :)
2011. nov. 1. 13:33
 4/9 A kérdező kommentje:

amúgy minden gps-be le lehet tölteni ezt?

és hol tudom letölteni megkérdezhetem? :)

2011. nov. 1. 13:34
 5/9 anonim ***** válasza:
Sokféle gps programba jó.Én az igo-t szeretem . A poiplaza.com -on vannak ilyen letöltheő dolgok. Én csak a fix trafikat meg a lámpákat szedtem le mert az egész trafiadatbázisnál folyton sípolt ahol valamikor is láttak rendőrautót állni.
2011. nov. 1. 13:44
 6/9 A kérdező kommentje:
nekem azt hiszem waytechQ gps-em van, bocs ha nem jól írtam le...24 ország európa térképével...nem tudom, hogy arra lehet-e térképet és egyéb dolgokat frissíteni :S mindenesetre semmi ilyen leírást nem adtak hozzá :S
2011. nov. 1. 13:57
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem a hardver típusa a lényeg hanem a szoftver.Volt ilyen kütyüm azon igo8 futott, de igo primo is elmegy rajta.Szerintem azon is az lesz.Bejelentkező képernyőn,vagy valahol a menüben benne kéne lennie milyen progi ,bár ránézésre is látszik.

A feltöltéshez össze kell kötni a számítógéppel és az oldalon talált leírás alapján a megfelelő mappába bemásolni a letöltött adatbázisfilet, aztán menüből engedélyezni.

2011. nov. 1. 14:04
 8/9 A kérdező kommentje:
köszi :) én nem vagyok nagy kütyüász, így ezt majd valami férfiemberre bízom :)de az oldalt és a tanácsokat köszi. egy tündér vagy :)))
2011. nov. 1. 14:20
 9/9 anonim ***** válasza:
Pirosért szoktak. Sárgáért csak akkor ha már nagyon határeset, tehát már majdnem piros.
2011. nov. 3. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!