Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Zárt kocsival hogyan tolatsz?

Zárt kocsival hogyan tolatsz?

Figyelt kérdés
Hátra nem látsz ki ugye, szóval csak a 2 oldalsó visszapillantó van, abból látni kéne mindent, ami mögötted van?? Egyszer vezettem egy furgont, tolatni szerencsére csak egyszer kellett vele, de nagyon nem éreztem úgy, hogy mindent látnék.
2013. jan. 4. 21:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Én személyautóval is csak a 2 külső tükörből tolatok.
2013. jan. 5. 11:31
 12/18 anonim ***** válasza:
Lehet az embernek akármilyen jogsija. A holtteret attól még nem fogod látni.
2013. jan. 5. 12:16
 13/18 anonim ***** válasza:

Csak egy C-s oktatáson rá vagy kényszerítve a két tükörre, amíg B-nél csak forogsz az autóban, így nem vagy rákényszerítve.

Azt meg hülyeségnek tartom, és anno meg is mondtam az oktatónak, hogy tudok a tükrökkel tolatni, nem kell a forgolódás, de vizsgán azt követelik meg. Csak a B-kategória nem csak a személyautókról szól, hanem 3,5 tonnáig bármiről, ami max 9 fős, és ott nem igen nézel hátra.

A másik pedig az utánfutó, mert hiába húzza el a jóember hazáig a homokkal megrakott utánfutót, ha olyan udvara van, úgy kell betolatni meg van lőve, hidd el láttam már nem egy bebicskázott utánfutót, meghúzott autót, "égő" kuplungot, pedig nincs nagy élet és vezetéstapasztalatom 18.5 évesen.

2013. jan. 5. 14:25
 14/18 Bajer ***** válasza:
Előny a tolató kamera. Egyszer egy 30 tonnás nyerges vontató a házam előtt megállt mert 500 méterrel túljött egy kereszteződésen. Nagy forgalmú főút, 1 perc alatt torlódás lett mögötte. Berakta rükvercbe és olyan 20-al visszatolatott a kereszteződésig. Közben néha lassított, hogy hadd kerüljék az autók. Biztos, hogy látta őket monitoron.
2013. jan. 5. 22:15
 15/18 anonim ***** válasza:
Az egyszerű válasz: Nehezen. Nekem az jött be a dobozosokkal hogy még haladás közben, a tolatás előtt egyszerűen csak jobban megnézem mi hol és hogy van.
2013. jan. 6. 20:17
 16/18 zsuzsabazsa ***** válasza:

Beállítod úgy a tükröket, hogy végig lásd az autó oldalát és a kerekeket is.

Bal oldalon még az ablakot is lehúzhatod és kidugod a fejed tolatás közben. Közben nézed a jobb oldali tükröt is felváltva.

2013. jan. 9. 16:09
 17/18 anonim ***** válasza:
Fejet kidugni az ablakon? Ilyen hidegben? Grrrr... :D
2013. jan. 9. 16:21
 18/18 zsuzsabazsa ***** válasza:
Néha muszáj.
2013. jan. 9. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!