Zárt kocsival hogyan tolatsz?
Figyelt kérdés
Hátra nem látsz ki ugye, szóval csak a 2 oldalsó visszapillantó van, abból látni kéne mindent, ami mögötted van?? Egyszer vezettem egy furgont, tolatni szerencsére csak egyszer kellett vele, de nagyon nem éreztem úgy, hogy mindent látnék.2013. jan. 4. 21:43
1/18 anonim válasza:
Hát én sem látok vele semmit, mert ugye céges autó. Tolatást úgy oldom meg legtöbbször hogy a visszapillantót az enyémet ami kézhez van úgy állítom be hogy az autó hátsó szélét teljesen lássam a másik oldalon lévő meg úgy van hogy azért jobban lássam vele a környezetet mert oda nem tudok hátrafordulni. Ha a telephelyen vagyok és úgy kell betolatnom a rakodó felé akkor segítenek abban szerencsére, de legtöbbször nekem kell megoldanom akkor próbálom úgy csinálni hogy ablakot lehúzom kihajolok teljesen aztán óvatosan figyelem nehogy belehajtsak valamibe. Ha pedig forgalmas úton vagyok hát akkor igyekszem olyan helyen megállni ahol nem kell tolatni.
2/18 A kérdező kommentje:
"Hát én sem látok vele semmit, mert ugye céges autó." Ez nem ok-okozat, egyébként köszi a választ. :D
2013. jan. 4. 21:57
4/18 anonim válasza:
Soha nem értettem miért nem elég a 2 külső tükör. Én is vezettem már zárt furgont, de nem volt gond vele. Én személy autónál is tolatás előtt belepillantok a belső tükörbe utána csak a külsőket nézem és nem is forgolódom. Engem így tanítottak vezetni.
5/18 anonim válasza:
Engem is két külsőből tanítottak vezetni. Mielőtt ráfordulok tolatáshoz felmérem mi hol van és mire kell figyelni, utána a két tükör elég.
6/18 anonim válasza:
*Két külső tükörből tanítottak tolatni. Végülis az is vezetés, csak hogy egyértelmű legyen...
7/18 anonim válasza:
Behunyom a szemem és hallgatom a csipogást. Ha összeáll sípolássá, megállok.
8/18 anonim válasza:
Külső tükröket nézem, mást nem tudok csinálni... rá kell érezni:)
9/18 anonim válasza:
Kresz szerint, ha pl zárt az autó hátulja, akkor a holttér miatt csak segítséggel tolathatsz. Persze a gyakorlatban legtöbbször nincsen segítség. A mi cégünknél már ütöttek el biztonsági őrt ez miatt.
10/18 anonim válasza:
Nem nagy ördöngőség, én személyautónál nem fordulok hátra, nem nézem a belső visszapillantót.
Egy ember kell aki elmagyarázza, megmutatja(kamion-buszsofőrök előnyben), emellett kell egy kis képzelőerő, hogy hogyan is van a környezet az autón kívül, a legfontosabb pedig hogy lásd a centiket a tükörből, hogy mennyit tudsz még menni.
Egyébként ha biztosra akarsz menni, iratkozz be egy C-kategóriás tanfolyamra, jobb esetben megtanítanak tolatni, és mellesleg lesz egy C-s jogsid, ami sosem árt.
És ezt írom 18.5 évesen, 1.5 éves jogsival, igaz volt kitől megtanulnom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!